П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
22 Лютого 2013

ПРО БИТІЄ, СВІДОМІСТЬ І ДОСТУПНЕ ЖИТЛО

У вівторок перший заступник міського голови Григорій ГОРШУНОВ і головний архітектор міста Ігор ПИРІЖОК скликали прес-конференцію, присвячену подальшому впровадженню програми «Доступне житло». Участь у ній взяли кам’янецькі забудовники, котрі пропонують свої будинки учасникам цієї програми.

Проте, перш ніж перейти до основного питання, чиновники прокоментували конфліктну ситуацію з мешканцями будинків на вул.Чехова, 45, Хмельницькому шосе, 19 та 19а, котрі протестують проти будівництва в їхньому дворі церкви, адже через священну будівлю не залишиться місця для дитячого майданчика. Однак представники влади бачать головну причину конфлікту в тому, що під знесення підуть незаконно збудовані мешканцями гаражі.

Дозвіл на спорудження церкви Кам’янець-Подільської єпархії УПЦ сесія міськради надала ще в грудні минулого року. За словами Григорія Горшунова, місце майбутнього храму нині займають тільки хащі та гаражі. Дамоклів меч навис над 25-ма (з понад 90) гаражами, котрі розташовані на комунікаційних мережах і території майбутньої забудови. Мешканцям запропоновано перенести гаражі та створити законний кооператив, в іншому разі міській владі доведеться знести їх примусово. Судячи з настроїв ведучих прес-конференції, це таки буде зроблено, мовляв, скільки можна терпіти незаконні споруди, від яких жодної користі місту. Здається, протистояння потреб релігійної громади і власників гаражів допоможе з’ясувати, «бытие определяет сознание» в нашому місті, чи навпаки.

Щодо програми «Доступне житло», то, за словами начальника департаменту містобудування і архітектури Ігоря Пиріжка, в Кам’янці вона впроваджується ледь не найкраще в державі. Підтвердив його слова і будівельник Олександр КОНЮШЕНКО, котрий розповів про нараду з представниками місцевих органів виконавчої влади, котру провів 15 лютого міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Темник. Зокрема, в місті для цього проекту здано 20 квартир, для порівняння: всього по області – 55, а в державі – 1200.

Олександр Петрович розповів ще про особливості виконання програми цього року, обсяги виділених коштів і представив об’єкти своєї фірми «Рокор», котрі можуть бути використані для «Доступного житла». Презентували власні об’єкти і представники інших будівельних організації – ПП «Віват» і «Будмонтажсервіс».