Середа, 24 Квітня 2024 р.
8 Березня 2013

ТУРИСТІВ ВІДІЛЛЮТЬ У МЕТАЛІ ТА ЗАМАНЯТЬ ДО МАГДЕБУРЗЬКОГО СКВЕРУ

ТУРИСТІВ ВІДІЛЛЮТЬ У МЕТАЛІ  ТА ЗАМАНЯТЬ ДО МАГДЕБУРЗЬКОГО СКВЕРУУ подарунок до Дня міста Кам’янець отримає новий сквер – Магдебурзький.

Про це повідомили міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ і його заступник Сергій БАБІЙ на комунальному брифінгу, що відбувся 6 березня.


У прес-релізі міська рада поділилася історичним минулим території, на яку чекає благоустрій: «На місці біля друкарні та Кафедрального костелу, де нині занедбаний скверик, 100 років тому була «парковка» кінних екіпажів. Жителі Старого міста замовляли тут «таксі потужністю 1 кінська сила». З часом коні відійшли в історію, а на місці стоянки виросли кущі та дерева.

Минулого року міський голова Михайло

 Сімашкевич дав доручення виготовити проект впорядкування цієї території як скверу відпочинку, що і було зроблено. Його робоча назва – Магдебурзький сквер». 

Продемонстрували чиновники журналістам власне і сам проект, що передбачає фонтан, квіти, доріжки та лавочки, в надії на те, що, глянувши на нього, громада висловить свої конструктивні пропозиції.

Як зауважив міський голова, великих коштів місто не має, тому фонтан буде закуплено готовий, його вартість – близько 35 тис.грн.

А решта благоустрою (разом з лавочками)

оплатиться спонсорськими коштами.

На відміну від відвертої розповіді про Магдебурзький сквер, про ще один подарунок до Дня міста Михайло Сімашкевич ледь обмовився, мовляв, щоб не зіпсувати сюрпризу. Лише сказав, що в Кам’янці незабаром з’явиться ще й нова скульптура – пам’ятник Туристу, та пообіцяв багатофункціональність монумента: поруч з ним і сфотографуватися можна буде, і ритуально «потриматися на щастя» також буде за що. З місцем розташування сюрпризу міська влада поки що не визначилася.