Середа, 24 Квітня 2024 р.
8 Березня 2013

ВОДА ЗНОВУ РУЙНУЄ ФОРТЕЦЮ

Ще один мур Старої фортеці може впасти. З настанням весни загрозлива аварійна ділянка з’явилась між Новою Східною та Папською вежами – фактично на передньому фасаді фортеці.

Як повідомив на брифінгу зі ЗМІ заступник міського голови Василь СУКАЧ, ця стіна зазнала реставрації 1999 р., однак, як показав час, не досить якісної. Вода сочилася всередину кладки, і в умовах зимових перепадів температур просто розперла кладку зсередини – так, як це сталося і з Новою Західною баштою.

Щоб цьому запобігти, з міського бюджету розвитку вже виділено 100 тис.грн. на ліквідацію аварійного стану. Вже розпочато роботи з виготовлення проектно-кошторисної документації, а протиаварійні й реставраційні роботи проведе підприємство «Гермес-С» (Микола Сосула), що має ліцензію та досвід проведення реставраційних робіт. Частина цих коштів піде також на ремонт даху пристінного корпусу №2.

Оскільки в Старій фортеці є й багато інших аварійних ділянок, міський голова запропонував щороку виділяти з міського бюджету кошти на збереження головної візитівки нашого міста.