П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
15 Березня 2013

А ФОНТАН, КАЖУТЬ, «НЕ ФОНТАН»!

А ФОНТАН, КАЖУТЬ, «НЕ ФОНТАН»!Минулого тижня «ПОДОЛЯНИН» повідомив своїх читачів про плани міської влади облаштувати в Старому місті, поруч із друкарнею, Магдебурзький сквер з фонтаном. Проект фонтана розміщено на сайті міської ради, там же є електронна адреса для пропозицій. Не знаємо, що люди пишуть у міську раду, але певні настрої можна прослідкувати у більш прозорій соціальній мережі Facebook. Заступник міського голови Сергій Бабій, котрий там розмістив ескізний проект скверу, вже відбивається від перших відгуків.

Ось, деякі з коментарів:

«Біля тріумфальної арки має бути фонтан, який не претендуватиме на роль новочасної пам’ятки. Це має бути дуже лаконічна форма, без украшатєльства, можливо, з елегантною скульптурою по центру. Тут же декор надто помпезний, «дворцовий», струмені дуже грубі, як зі шланга. Простота і елегантність – гарний смак».

«На фортеці стіна валиться, скоро міст рухне, туристам такі пам’ятки нецікаві».

«…І башта Баторія теж чекає своєї черги, дах плаче!!! Не хочеться втратити пам’ятки архітектури. Сквер справді міг би зачекати».

«Логічно почати з типографії: або завалити…, або роздати перший поверх під кав’ярні в ретро-стилі. А то – зробили сквер чи клумбу, а через трошки часу – пішли ремонтні роботи з порохами і важкою технікою…».

«Назва скверу вже недоречна – називати так помпезно територію розміром у п’ять копійок… Чи варто взагалі давати цьому назву?».

Заради справедливості зазначимо, що є і цілком позитивні відгуки – таки знайшлися люди, котрим сподобався дизайн фонтана. До якої з думок дослухається міська влада – побачимо в травні, адже сквер мають облаштувати до Дня міста.