Четвер, 28 Березня 2024 р.
22 Березня 2013

РОБОЧІ МІСЦЯ – СПРАВА ВЛАДИ, ДЕРЖАВИ ТА КОЖНОГО

«ПОДОЛЯНИН» продовжує друкувати розповіді міського голови Михайла СІМАШКЕВИЧА про виконання своєї передвиборчої програми, яка має 14 позицій. Сьогодні мер міста ділиться думками щодо поновлення і збільшення кількості робочих місць.

Нагадуємо, що кам’янчани, котрі матимуть раціональні пропозиції щодо вдосконалення роботи міської влади в тому чи іншому напрямку, можуть викласти їх у письмовій формі та подати до редакції нашої газети.

Ми передамо думку громади міському голові.

«ПОНОВЛЕННЯ ТА ЗБІЛЬШЕННЯ КІЛЬКОСТІ РОБОЧИХ МІСЦЬ»

Михайло СІМАШКЕВИЧ«Вирішення проблеми безробіття – болюче питання сьогодення, а для нашого міста – особливо. У Кам’янці-Подільському навчається значна кількість студентів, тому важливо, щоб молоді фахівці після завершення навчання залишались у місті. 

Гадаю, що варто сьогодні навести чіткі цифри для того, щоб кам’янчани знали, яка сьогодні ситуація в місті, аби бачили конкретні кроки міської влади у цьому напрямку.

Насамперед позитивні зрушення відбулися на ринку праці. Чисельність зареєстрованих безробітних 2010 року становила 7130 осіб, 2011-го їх кількість зменшилася до 6601, а 2012-го – 6525 осіб.

Звісно, не казатиму, що я задоволений такою ситуацією, але якщо проаналізувати рівень безробіття в інших населених пунктах, то Кам’янець-Подільський сьогодні не те місто, в якому спостерігається масове безробіття. До того ж ми маємо тенденцію не до збільшення, а до зменшення кількості незайнятих осіб.  

Одним із моїх пріоритетних завдань як міського голови залишається покращення ситуації на ринку праці в нашому місті. Ми його вивчаємо, шукаємо можливості створення нових робочих місць, працюємо над працевлаштуванням молоді.

Особисто постійно веду діалог із громадою міста: телефоном, радіозв’язком, у соціальних мережах, через письмові звернення громадян, до¬слухаюся до їхніх пропозицій щодо покращення життєдіяльності нашого з вами міста.

Сьогодні в місті діє Програма зайнятості населення на 2012-2014 рр. Відповідно до неї, 2012 року фактично введено в дію 2566 робочих місць, що на 358 робочих місць більше порівняно із 2011 роком. Цьогоріч плануємо створити ще понад дві тисячі.

Досить важливим вкладом у покращення ситуації з безробіттям є збільшення кількості робочих місць на підприємствах нашого міста. Зокрема, за два останні роки у ТОВ «Модуль-Україна» створено 332 робочі місця. Також збільшили кількість працівників Кам’янець-Подільський міський центр соціальних служб для сім’ї дітей та молоді, військова частина А-3290, приватні підприємства «Дживальдіс», «Лоранж-плюс», «Пріоритет», товариства «Регіон-IT», «Агроріас», ПВП «Добробуд-П» та інші.

Політика міської влади спрямована на широке сприяння вкладанню інвестицій у Кам’янець. За досить короткий час інвесторами було збудовано будівельний супермаркет «Епіцентр», почав роботу магазин «Технополіс», де сьогодні працює значна частина молоді.

Поряд із вирішенням питання працевлаштування населення ми також намагаємося слідкувати за тим, щоб працівникам своєчасно виплачувалася заробітна плата. А її рівень перебуває на постійному контролі в мене особисто і часто розглядається на засіданнях, круглих столах, колегіях.

Cьогодні ми активно виступаємо за те, щоб звертати увагу безробітних осіб, які перебувають на обліку в Службі зайнятості, на розвиток підприємницької ініціативи. Є можливості створювати умови для їхньої самостійної зайнятості, у тому числі шляхом одноразової виплати допомоги з безробіття для організації підприємницької діяльності.

Важливим моментом вважаю зусилля Кам’янець-Подільського міського центру зайнятості, спрямовані на проведення профорієнтаційної та інформаційно-консультаційної роботи з випускниками загальноосвітніх, вищих і професійно-технічних навчальних закладів з метою ознайомлення їх із ситуацією на ринку праці, сприяння їх працевлаштуванню. 

Проблема безробіття – це питання загальнодержавного значення, тому важаю, що саме на державному рівні необхідно створити реальну програму розвитку, яка б давала змогу створювати нові робочі місця та мала ефективні результати.

Народним депутатам України потрібно насправді представляти інтереси народу, а не виливати у Верховній Раді особисті амбіції. Варто активно підключитися до розробки і втілення в дію тих законів, які б давали змогу стабільно розвиватися українським підприємствам, а ті у свою чергу забезпечували робочими місцями населення країни.