Субота, 27 Квітня 2024 р.
22 Березня 2013

КОМУ ПІД СИЛУ ГРОМАДСЬКИЙ КОНТРОЛЬ?

Олег Гільовський20 березня сесійна зала міськради була вщент заповнена – тут проходили звітно-виборні збори Громадської ради, в яких взяли участь 73 громадські активісти. Хто б міг подумати, що переобрання активу ради може викликати такий ажіотаж!

Після більш-менш спокійного обговорення організаційних питань і звіту Алли Алла БуданцеваБУДАЦЕВОЇ про роботу ради під час її головування, перейшли до обговорення делікатного питання – обрання нового голови, що викликало палкі дискусії між прихильниками й опонентами Алли Іванівни. Від останніх посипалися звинувачення щодо меморіальних дощок, а особливо щодо заходів, пов’язаних із гендерною політикою та ювенальною юстицією, які, мовляв, образили освітян і соціальних працівників.

Після словесних баталій присутні все-таки затвердили склад нової Громадської ради у кількості 87 представників громадських організацій і суспільних інститутів і повернулися до найголовнішого – обрання голови. На цю посаду з доволі масовою підтримкою претендував ще один кандидат – колишній депутат міськради, підприємець Олег ГІЛЬОВСЬКИЙ. Обидва кандидати представили свої програми й запевнили, що працюватимуть на благо нашого міста.

За Аллу Буданцеву віддали голоси 39 осіб, Олега Гільовського підтримали 34. Оскільки ніхто з них не отримав 2/3 голосів, як того вимагає статут, це питання розглянуть знову через 30 днів.