Четвер, 28 Березня 2024 р.
29 Березня 2013

КАМ’ЯНЧАНКА ДАЄ МЕРУ ПОРАДИ

Серія публікацій міського голови Михайла СІМАШКЕВИЧА в рубриці «Звітуємо перед громадою» викликала неабиякий інтерес у кам’янчан. До редакції надходять листи, котрі ми, як і обіцяли, передаємо Михайлу Євстафійовичу. За його словами, серед пропозицій мешканців міста є багато конструктивних речей, до яких обов’язково дослухається міська влада.

Сьогодні ми публікуємо один з листів меру від кам’янчанки Тамари БЕРЕГУЛІ:

«Шановний Михайле Євстафійовичу!

Дуже добре, що в газеті «ПОДОЛЯНИН» є рубрика «Звітуємо перед громадою», і шанована газета є провідним місточком між громадою та владою, яким хочу скористатися і я.

Хоча я вже пенсіонерка, але все ж не є прихильником тих ниючих і пасивних пенсіонерів, яким байдуже, що робиться в місті та країні. Справді, сьогодні проблем і помилок більше, ніж хотілося б, але не помиляється той, хто не працює. Не все залежить від міського голови та його команди, а багато чого залежить і від нас – пересічних громадян міста. Це добре було вдно в період сильного снігопаду, коли чи не кожний мешканець був обурений роботою влади та комунальних служб з прибирання снігу, коли чистили дороги, по яких «Вони» їздять, тротуари біля виконкому, по яких «Вони» ходять, а на міських тротуарах люди ламали кінцівки.

Але, з іншого боку, не видно було охочих громадян, в тому числі бадьорих пенсіонерів і студентської молоді, допомогти не тільки владі, а й самим собі в розчищенні тротуарів і дворів біля власних помешкань. З нашої

9-поверхівки вийшло аж двоє чоловіків. За кордоном, де мені довелося жити 6 років, мешканці не чекають запрошень від влади, а виходять і рятують ситуацію без нарікань на владу і двірників, розуміючи, що стихія потребує конкретних дій.

Щодо пропозицій:

1. Цілком підтримую пропозицію Валерія Гордійчука стосовно розробки проектів житлових будинків з винесенням загальних стояків води та каналізації на зовнішню стіну квартир. Але якщо заговорили про досвід Європи, то пропоную йти далі:

а) передбачити в цих проектах наявність техповерху для інженерних комунікацій, які сьогодні розміщені в підвалі, де безконтрольно хазяйнує хто хоче;

б) щоб ліквідувати безконтрольні стоянки автотранспорту мешканців будинків, які руйнують не тільки дворові покриття, а й малочисленні зелені газони і тротуари, які ставлять свої авто, де заманеться, – ледве не на ганку.., пропоную передбачити під будинком не тільки комори, а й гаражі, або планувати стоянку поблизу новобудови для декількох будинків.

2. Враховуючи те, що наше місто є одним із туристичних центрів, не було б зайвим перейняти досвід будівництва багатоповерхових стоянок (паркінгів), як, наприклад, це робиться в Республіці Сан-Маріно (мала Європа), яка розташована за 25 км від Ріміні (Iталія). Зрозуміло, що в наш час це непросто, але, може, знайдуться благодійники, які вкладуть кошти не тільки в конкурси красунь і фестивалі, а й у більш необхідну для міста справу. Розрахунок за користування – картковий, кошти залишаються в місті, а не ховаються в кишенях.

3. Давно назріла необхідність створити міську аварійну службу з ліквідації аварійних ситуацій з електрозабезпеченням у житлових будинках, яку можна створити на базі КП «Міськліфтсвітло» – фахівці-електрики є, транспорт є, диспетчерська служба є. У житлово-комунальних підприємствах є один черговий електрик, що суперечить вимогам ТБ, і той працює до 20.00. Якщо аварія трапилася після 20.00, то складається патова ситуація: ні МРЕМ, ні «Міськліфтсвітло» на виклик не виїжджають – не їхні мережі. А що робити мешканцям!?

Бажаю міцного здоров’я, успіхів і втілення в життя усіх добрих справ і побажань.


З повагою, Тамара БЕРЕГУЛЯ».