Субота, 20 Квітня 2024 р.
29 Березня 2013

У БАГАТОПОВЕРХІВКАХ ПОЧАЛИ ВІДРІЗАТИ ВОДУ

У БАГАТОПОВЕРХІВКАХ ПОЧАЛИ ВІДРІЗАТИ ВОДУКП «Міськтепловоденергія» змушене вдаватися до крайніх методів боротьби з абонентами, які заборгували три і більше тисячі гривень за комунальні послуги.

Загалом населення міста постійно нарощує борги, і на сьогодні люди не сплатили за спожиті послуги 9 млн. 205 тис.грн. Серед них 379 споживачів разом заборгували за тепло, воду та стоки 2 млн. 110 тис.грн.

– Це вже просто нагадує бойкот. Ми на межі того, що після закінчення опалювального сезону місто вперше за багато років залишиться без гарячої води, бо ми не матимемо коштів, аби розрахуватися за газ, – сказав директор КП «Міськтепловоденергія» Валерій Гордійчук. – Я розумію, що не всім людям легко платити, але потрібно шукати вихід із ситуації, бо НАК «Нафтогаз України», «Хмельницькобленерго» та державний регулятор ставлять нас у дуже жорсткі рамки і вимагають 100% оплати за енергоносії. Жодних винятків для нас ніхто не робитиме.

Також Валерій Гордійчук зауважив, що дивує таке: серед боржників є багато працівників бюджетної сфери – вчителів, лікарів, працівників органів місцевого самоврядування, які регулярно отримують зарплату і мають змогу вчасно розраховуватися.

Зростання боргів змусило підприємство вдатися до найжорсткіших методів – з 26 березня розпочато відключення боржників від холодного водопостачання. Зі сходової клітки вибивається ніша в стіні квартири, відрізається стояк, що веде до квартири, заварюється, а ніша замуровується. Інші мешканці під’їзду від цього не страждають.

– За п’ять днів до відключення попереджаємо абонентів, пропонуємо розрахуватися, якщо ж люди не реагують, відключаємо воду. Ми змушені це робити, адже в декого борги сягають понад 20 тис.грн., – розповідає начальник відділу збуту Вадим ІЛАШ.

У БАГАТОПОВЕРХІВКАХ ПОЧАЛИ ВІДРІЗАТИ ВОДУЖурналісти місцевих ЗМІ мали змогу бути присутніми під час одного з відключень на вул.Червоноармійська, 28, кв. 47. Борг абонента становить 10 848, 26 грн. при тому, що прописана лише одна людина.

Тепер, щоб відновити водопостачання в квартирі, необхідно буде повністю розрахуватися з боргами та заплатити за відключення й повторне включення.

Відключення водопостачання – це не єдиний метод боротьби зі злісними боржниками. «МТВЕ» спільно з виконавчою службою та міліцією будуть описувати та вилучати автомобілі й майно в тих боржників, які мають змогу розраховуватися за комунальні послуги. Вилучені автомобілі та майно будуть зберігатися на території ТЕЦ. Забрати їх назад можна буде лише після повного погашення заборгованості.

Вероніка ВЛАСЮК, 

прес-служба КП «Міськтепловоденергія».