П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
29 Березня 2013

НА МІСЬКИХ ДОРОГАХ – НАГЛЯДАЧІ

Кам’янецькі дороги відтепер ремонтуватимуть під прискіпливим наглядом місцевих депутатів. Для цього в міськраді навіть створили постійно діючу наглядову раду за якістю виконання ремонтних робіт на дорогах міста, куди навмисно не включили жодного пов’язаного з виконавчою владою чиновника. До складу новоствореної комісії цього разу увійшли депутати міської ради, представники Громадської ради, перевізники, таксисти та навіть журналіст. 27 березня вже відбулось її перше засідання.

Аби розібратись, що ж насправді вплинуло на жахливий стан міських доріг, на нараду запросили і очільників комунального сектору – заступника міського голови Сергія БАБІЯ та начальника департаменту ЖПДІ Олександра БАБЧИНСЬКОГО. Саме вони й звітували про стан та небезхмарні перспективи міських автошляхів, перехресть і проїздів.

Негайного ремонту наразі потребують близько 100 км доріг, які коштуватимуть місту 190 млн.грн. Але при наявному фінансуванні, такими темпами, як кажуть комунальники, ремонтувати міські дороги доведеться ще впродовж 32 років.

Що стосується перспектив, то серед планів, затверджених виконкомом на 2013 р., є і капітальний, і поточний, і вже звичний для кам’янецьких доріг ямковий ремонт. За їхньою якістю й обіцяють стежити «ревізори» міських доріг із наглядової ради.

Перевірятимуть представники ради і якість виготовлення проектної документації, матеріалів та навіть самих фахівців. Також вони контролюватимуть і весь процес дорожнього будівництва та отримуватимуть всю інформацію про хід та етапи виконання ремонтних робіт на міських дорогах. Якщо ж комусь із членів комісії роботи видаватимуться підозрілими, він взагалі може запропонувати їх призупинити.

Поглянути ж на те, як витримали сувору зиму капітально відремонтовані торік дороги, наглядачі за дорогами вирішили одразу ж по закінченні свого першого зібрання.