П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
29 Березня 2013

ЧЕКАЄМО ІНВЕСТОРІВ, ШПАКІВ І ЗАДУШЕВНИХ РОЗМОВ

•21-22 березня в Кам’янці перебував директор бюро інженерних технологій «Зеніт» (м.Київ) Олег РОМАНЕНКО. Впродовж двох днів фахівці, які займаються очищенням і доочищенням води та стоків, вивчали технічний стан наших каналізаційних очисних споруд і досить високо його оцінили – на тверду «четвірку» за п’ятибальною шкалою.

Цього вдалося досягти завдяки коштам кредиту Світового банку. Зважаючи на такий позитивний досвід Кам’янця, керівництво «Зеніту» запропонувало залучити ще й державний грант для повного завершення реконструкції КОС.

Та найцікавіший проект хочуть втілити в життя на каналізаційній очисній станції №2 у Старому місті. Її планують перетворити на сучасний комплекс, де можна було б очищувати близько

5 тис.куб.м стоків на добу. Сучасна система біологічного очищення дозволяє на місці перетворювати стоки на чисту воду, яку одразу можна скидати в річку. Такий проект оцінюється в 30 млн.грн., які представники «Зеніту» пообіцяли спробувати залучити в наше місто.

•СЗОШ №5 стає учасником Державної програми «Відкритий світ», що передбачає створення національної інформаційної освітньої мережі. В рамках проекту школи будуть забезпечені сучасним комп’ютерним і програмним устаткуванням для вчителів і учнів. Координатором проекту призначено вчителя фізики Оксану Ляхоцьку.

•Влітку міська влада збирається ретельно перевірити стан систем індивідуального опалення в місті, оскільки почастішали випадки отруєння чадним газом через порушення правил експлуатації обладнання. Зокрема, 23 березня на вул.Суворова отруїлися чоловік і дитина, які були госпіталізовані.

•«Кам’янець зустрічає птахів» – таку назву має оригінальний проект міської влади. Мер продемонстрував журналістам одну із 70 дерев’яних шпаківень, виготовлених комунальниками і школярами міста.

•Якщо наступного тижня в слухавці вашого домашнього телефону почуєте: «Доброго дня, це міський голова Михайло Сімашкевич!», не лякайтеся, вам не причулося. Це означатиме, що запрацював проект «Дружня розмова», за допомогою якого міський голова збирається поспілкуватися з народом без посередників. Він сподівається, що ці розмови допоможуть краще вивчити думку громади й відчути її проблеми. Обиратися номери телефонів будуть випадково.

Анекдот на тему:

– Алло, як ваші справи?

– Чудово!

– Вибачте, я, напевно, помилився номером…