П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
5 Квітня 2013

З НАШОГО ВІЙСЬККОМАТУ ДО ПРЕЗИДЕНТСЬКОГО ПОЛКУ

«Цієї весни 61 солдат піде на строкову військову службу», – повідомив військовий комісар Кам’янець-Подільського військкомату Ігор РИБАК. Цьогоріч призовна норма дещо зменшена, в порівнянні з минулим роком. У військкоматі це пояснюють скороченням військових частин і поступовим переходом на контрактну форму. 24 добровольці з Кам’янеччини вже проявили бажання до такої служби.

Майже половина призовників поповнять лави Збройних сил України, решту відправлять на службу до внутрішніх військ МВС, Державної спецслужби транспорту. Двоє кам’янчан будуть служити в президентському полку, п’ятеро – в Хмельницькому полку спеціального призначення. Служитимуть наші солдати у військових частинах АР Крим, Києва, Житомира, Донецька, Харкова, Одеси, Запоріжжя, Кривого Рогу і Кам’янця-Подільського.

Перше відправлення солдатів до Хмельницького збірного пункту відбудеться вже 9 квітня, останнє ж – 15 травня.

Поділився Ігор Степанович й іншою новиною: Кам’янець-Подільський військкомат серед 14 військкоматів Хмельниччини виборов І місце та перехідний кубок за заходи призову «Осінь-2012». На думку військового комісара, в цьому заслуга міської та районної влади, медиків, відділення комплектування, працівників ЖЕКів та ОСББ.

А от чи стане призов на строкову військову службу «Осінь-2013» останнім і чи формуватиметься армія наступного року виключно з контрактників, достеменно не відомо.