Субота, 20 Квітня 2024 р.
26 Квітня 2013

Володимир МЕЛЬНИЧЕНКО: «НЕХАЙ РИНОК ПЕРЕСТАНЕ ЖИТИ ЧУТКАМИ!»

Зважаючи на чимало чуток стосовно майбутнього Центрального ринку та на прохання профспілки, 23 квітня народний депутат України Володимир МЕЛЬНИЧЕНКО зустрівся з її представниками.

мельниченко.jpgПідприємців турбували плітки про те, що ринок збираються перенести на місце колишнього аеродрому, а звільнену територію пустять під забудову, що нібито міська влада має намір взагалі закрити місце їхньої роботи.

Володимир Володимирович запевнив, що це лише чутки, і таких планів ні в кого з представників влади немає.

– Ніхто не збирається переносити ринок в інше місце. В майбутньому, можливо, побудують ще один, і якщо комусь із Вас буде вигідно, то зможе туди перейти, – зазначив Володимир Мельниченко. – Ми обговорювали ситуацію з міським головою Михайлом Сімашкевичем, адже земля, на якій розташований ринок, є власністю міста. На нашу думку, найкращим варіантом було би взяти Центральний ринок у комунальну власність. Ми можемо піти шляхом створення комунального підприємства, яке контролюватимете ви як представники громади та міська рада. Для нас це дуже непросте рішення, та через ситуацію, при якій немає чітко визначеного плану дій керівництва ринку, бачимо такий варіант вирішення цієї проблеми.

Це буде вигідно для всіх. Сьогодні КВЗП «Кам’янець-Подільський» платить до міської скарбниці близько 100 тис.грн., тоді як збирає, за вашими словами, з вас – 450 тис.грн., а може, більше. Після запланованих змін ви сплачуватимете єдиний внесок у рік за кіоск, або ж дешевшу орендну плату за землю в разі використання капітальної споруди, і ніхто не зароблятиме додаткових коштів за ваш рахунок. Як показала практика, пайовики сьогодні все одно ні на що не впливають. Тим більше така організація, як райспоживспілка, залишиться, і ви й надалі зможете бути її пайовиками. Проте це ще не остаточний варіант, адже ми ведемо переговори із «Укрспоживспілкою», до якої відноситься Центральний ринок.

Народний депутат зазначив, що ані в нього, ані в міського голови немає жодного бізнес-інтересу щодо ринку. Навпаки – влада зацікавлена в тому, аби не допустити колотнечі там, де є близько 3000 робочих місць.

– Я і моя сім’я буваємо на ринку, і мені ще тут жити, так само, як і Сімашкевичу, – додав нардеп. – Наше завдання – зробити так, щоб підприємці не постраждали, щоб зміна влади на ринку чи в місті не впливала на їхню роботу. І плітки про те, що Мельниченко хоче поставити директором свою людину, є неправдивими. Мені не важливо, хто саме керуватиме, просто це повинен бути господарник, який захищатиме інтереси працівників. Сьогодні я прошу лише одне: нехай ринок перестане жити чутками! Ніхто не дозволить вас ображати.

Прес-служба народного депутата Україна Володимира Мельниченка.