Четвер, 25 Квітня 2024 р.
26 Квітня 2013

ЧИНОВНИЦЬКА ПОРЯДНІСТЬ – ЗА ДВЕРИМА НУЖНИКА

chinovniki.jpgДіловий одяг, ввічлива усмішка та максимум толерантності до людей, з якими доводиться працювати, – такою має бути поведінка держслужбовців згідно із загальними правилами, зареєстрованими у Міністерстві юстиції України та затвердженими наказом Головного управління державної служби України. Та, судячи з усього, кам’янецьким посадовцям закони не писані, тому й маємо замість прописаних істин – хамство, зневажливе ставлення та й навіть непристойні жести на адресу відвідувачів. Саме так, зі слів жительки с.Кульчіївці Лариси БІЛОУС, поводять себе працівники відділу Держземагентства в Кам’янець-Подільському районі.

– Я вже близько року переоформляю документи на земельну ділянку, тому в цій установі стала частим гостем, – каже Лариса Іванівна. – У призначений день (понеділок, 22 квітня) з самого ранку прийшла одержати необхідний мені витяг, дочекалася своєї черги, але молода пані у вікні видачі документів повідомила, що витяги видаються тільки щовівторка. Я пояснила, що чоловік, який сидить із нею поруч, призначив мені день видачі саме на понеділок. На що той заявив, аби я менше стогнала, а на моє прохання представитися, перш ніж так грубо висловлюватися, молодий чоловік тицьнув мені середній палець.

Назвати прізвище та ім’я нахаби-держслужбовця решта співробітників відмовилися навідріз, а відповідно ображеній жінці й поскаржитися не було на кого. Останньою інстанцією в пошуках справедливості колишня вчителька, а нині пенсіонерка вважала редакцію газети «Подолянин».

По коментар щодо немислимої поведінки своїх підлеглих ми вирушили до начальника відді-лу Держземагентства в Кам’янець-Подільському районі Олексія ПШЕТАКОВСЬКОГО. Однак застати керівника на робочому місці не вдалося, а його заступник Олександр БАЗИШИН від коментарів відхрестився, посилаючись на брак часу, й «забарикадувався» від надокучливих журналістів за товстими дверима… туалету. Не стали слухати нас і працівники відділу, а просто з криками виставили за двері службового приміщення.

Ми можемо припустити, що співробітники відділу не знають про кримінальну відповідальність за перешкоджання професійній діяльності журналістів, проте вони не можуть не знати, що утримуються за рахунок наших з вами податків, у тому числі й Лариси Білоус.

Звідки така впевненість у безкарності власних дій народилася в співробітників відділу, ми спробували ще раз дізнатися в Олексія Пшетаковського, проте на телефонні дзвінки нам так ніхто і не відповів.