П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
17 Травня 2013

НЕ БІЙТЕСЬ ДАВАТИ ПОРАДИ МІСЬКОМУ ГОЛОВІ

Шановні кам’янчани!

Впродовж декількох місяців зі шпальт газети ви дізнавалися про виконання моїх передвиборчих обіцянок. Чому я вирішив особисто розповісти про те, що сьогодні зроблено? В жодному разі не для того, аби попіарити себе чи своє оточення. Маю на меті лише одне – в подальшому реалізовувати гасло «Громадою розбудовуємо місто» й дослуховуватись до порад мешканців міста.

Михайло СІМАШКЕВИЧХочу особливо подякувати тим кам’янчанам, які не залишились осторонь від проблем міста й відповіли на мої публікації, надавши свої пропозиції задля розвитку та процвітання нашого з вами Кам’янця.

Приємно, що в останньому листі, який надійшов на мою адресу, ви позитивно оцінили вологе прибирання, яке практикується в місті.

Цілком слушною вважаю пропозицію пенсіонерки Тамари Берегулі, яка запропонувала звернути увагу на закордонний досвід будівництва багатоповерхових стоянок. Комусь це, можливо, здається фантастикою, але думаю, що незабаром така перспектива стане реальністю. До того ж наше місто має традицію одним з перших в Україні впроваджувати нові проекти, тому були б гроші, а працювати ми готові завжди.

Завдяки рубриці «Звітуємо перед громадою», я ще раз переконався: молодь міста не байдужа до того, що відбувається в Кам’янці-Подільському. Тому щиро вдячний студентці Галині Мельник за пораду побудувати Палац спорту. Справді, в місті дуже багато спортивних секцій, спортсменів, які мають здобутки не лише на всеукраїнському, а й на міжнародному рівнях, і варто було б їм надати сучасні, обладнані зали для занять і посприяти в подальших здобутках.

Тому візьму до уваги цю пораду і шукатиму спонсорів, які б допомогли нашій обдарованій молоді.

Відповіді кам’янчан на мої публікації ще раз довели, що мешканці турбуються не лише про себе, а й про благоустрій міста.

Взяти хоча б листи кам’янчан Миколи Полюляка, який хвилюється, щоб у місті було багато зелених насаджень, та Інни Озімовської, яка звертає увагу на проблему відсутності притулку для тварин, що міг би вирішити питання з бродячими тваринами. Я як батько і дідусь повністю підтримую таку пропозицію. На реалізацію цього проекту потрібні колосальні кошти, однак деякі кроки вже зроблено – ми маємо хоча б територію, де можна збудувати «дім» для безпритульних тварин. Я з радістю підтримав би ініціативу створення громадської організації, куди б входили волонтери, яким не байдужа доля братів наших менших.

Запевняю вас, що всі поради я візьму до уваги й надалі працюватиму в конструктивному діалозі з жителями Кам’янця-Подільського.

Резюмуючи свої звіти перед громадою, хочу зазначити, що є багато справ, над якими потрібно працювати.

Так, на контролі тримаю питання будівництва об’їзної дороги, яке хвилює не лише мешканців міста, а й усіх, хто проїжджає через ділянку дороги, відомої як «Тещин язик».

Минулого року місто повернуло до комунальної власності дитячий садок на вул.Тімірязєва. Повернення приміщення громаді сталося вперше за останні десять років.

На сьогодні в приміщенні дитсадка проводяться ремонтні роботи, відбувається його оснащення, і найближчим часом він запрацює. Варто зауважити, що це буде дошкільний заклад європейського зразка (перший у місті) на сто малюків. Та оскільки в дитячому садочку ще не лунає сміх дітлахів, вважаю цю справу незавершеною.

Звертаюсь до всіх, у кого виникають якісь проблеми чи запитання, не боятись приходити до міського голови. Прикро, що кам’янчани вірять усіляким чуткам (як-от випадок із ЗОШ №2), коли, не знаючи реальної ситуації, з нічого зробили проблему. Двері мого кабінету відчинені для кожного, і я завжди зможу розповісти про плани влади.

Сподіваюся на подальшу тісну співпрацю влади і громади, чекаю від вас не лише порад, а й конструктивної критики, яка спонукає робити щось нове.

Я вдячний Богу, що проживаю саме в такому місті, де люди, незважаючи на фінансові негаразди в країні, все ж таки працюють на благо міста, примножуючи його славу та здобутки, знаходять час і можливості, аби допомогти рідному Кам’янцю-Подільському.

Напередодні Дня міста хочу сказати, що всі досягнення складаються із щоденної праці, знань і талантів кожного кам’янчанина. Щиро дякую вам за всі добрі справи, вчинки, наміри та починання, спрямовані на розвиток і благоустрій рідного міста!

Нехай з кожним роком Кам’янець-Подільський стає кращим і заможнішим. Зичу кожній родині здоров’я і процвітання, миру і злагоди, щастя і добробуту, здійснення всіх світлих мрій і сподівань, успіхів у всіх життєвих справах! Разом, маючи спільні бажання та мету, ми зможемо зробити наше місто кращим, виправити недоліки, які є сьогодні, та розробити програму майбутнього розвитку.

З найкращими побажаннями, міський голова

Михайло СІМАШКЕВИЧ.