П'ятница, 29 Березня 2024 р.
24 Травня 2013

ДЕПУТАТИ ПЕРЕЙМАЛИСЯ РИБОЮ І ЗДОРОВ’ЯМ

Дві з хвостиком години знадобилися 55 депутатам райради, аби вчора провести 18 сесію VI скликання і розглянути 16 питань порядку денного. Розпочалося засідання з приємного – вручення ювілейних медалей до 90-річчя створення Кам’янець-Подільського району депутатам райради Сергію ТИМЧУКУ і Віктору КРІЛЮ.

ДЕПУТАТИ ПЕРЕЙМАЛИСЯ РИБОЮ І ЗДОРОВ’ЯМПерш ніж приступити до розгляду порядку денного, голова райради Іван РОМАНЧУК повідомив про поповнення фракції Партії регіонів, куди увійшли Ірина Костинська, Олександр Федик, Олександр Зарицький і Валерій Данілов.

Коротким був звіт голови РДА Михайла ЖЕЛІЗНИКА про здійснення делегованих районною радою повноважень. «Тісна співпраця з депутатами дала можливість зробити багато корисних справ», – підсумував він і відзначив проблемні питання, над якими працюватиме і надалі. Це заборгованість ДП «Нігинський кар’єр» до бюджету і Пенсійного фонду, будівництво заводу з утилізації курячого посліду, ремонт доріг і газифікація.

Крім цього, депутати заслухали звіт про виконання районного бюджету за І квартал 2013 р. і внесли до нього зміни. Як повідомив начальник фінуправління РДА Олександр ФЕДИК, за рахунок додаткової субвенції з обласного бюджету (860 тис.грн.) буде проведено капремонт покриття та перекриття Слобідсько-Рихтівської ЗОШ. Також бюджет збільшився на 586 тис. 800 грн., які надійшли з Держбюджету. Тож частина державних коштів піде на капремонт внутрішньої системи опалення в Гуменецькому НВК (230 тис.грн.), добудову їдальні та внут-рішнього туалету Чабанівсь-кої ЗОШ (630 тис.грн.), 100 тис.грн. – на будівництво підвідного газопроводу до сіл Грушківського напрямку.

ЗАПАХЛО СМАЖЕНИМ

Окрім цього, депутати затвердили низку програм. Більшість вони прийняли майже одноголосно, проте не обійшлося без сплеску емоцій і дискусій, що розгорілися навколо збереження рибної фауни  нашого району. З цієї теми доповідав начальник Управління охорони, використання і відтворення водних біоресурсів і регулювання рибальства в області Сергій САВІЦЬКИЙ. Він повідомив, що на підконтрольній Хмельницькрибоохороні території діють 4 організації, які законно виловлюють рибу. Минулого року своїм коштом їхні власники зарибили Дністер на 5 тис. мальків і разом з працівниками рибоохорони встановили штучні нерестовища.

Після його виступу «полилася» низка запитань від депутатів, котрі цікавилися, скільки коштів надходить до районної скарбниці від діяльності вищевказаних підприємств, чому різко зменшилася кількість виловлених браконьєрів (з 1495 осіб 2010 р. до 196 за 5 місяців ц.р.), чи вистачить такої кількості випущених мальків, аби вберегти рибну фауну Дністра?..

Оскільки деякі залишилися без відповіді і, крім того, в залі не був присутній начальник підрозділу водної міліції райвідділу Олександр ЛИТВИНЮК, то це питання вирішили перенести на наступну сесію.  

ЦПМСД НЕЗАБАРОМ ЗАПРАЦЮЄ,

А ОСВІТЯНИ МАТИМУТЬ ЖИТЛО?

Незважаючи на потуги, районні депутати все-таки дали путівку в життя Центру первинної медико-санітарної допомоги, затвердивши заходи щодо організації цього комунального закладу. До новонародженої структури входять інформаційно-аналітичний кабінет, адміністративно-управлінський, допоміжний персонал і 13 амбулаторій і ФАПів.

Тож незабаром майно з балансу ЦРЛ буде передано до центру ПМСД.

Також депутати зголосилися написати звернення до ОДА з проханням посприяти у вирішенні питання передачі гуртожитку в с.Зіньківці під житло районним освітянам.