Четвер, 28 Березня 2024 р.
31 Травня 2013

КП «МІСЬКТЕПЛОВОДЕНЕРГІЯ» ПЛАНУЄ МОДЕРНІЗУВАТИ ТЕПЛОВЕ ГОСПОДАРСТВО

КП «МІСЬКТЕПЛОВОДЕНЕРГІЯ» ПЛАНУЄ МОДЕРНІЗУВАТИ ТЕПЛОВЕ ГОСПОДАРСТВОКам’янець-Подільський відвідала група фахівців Світового банку, які мали намір провести комплексну оцінку КП «Міськтепловоденергія» в рамках підготовки нового проекту Світового банку з покращення енергоефективності систем централізованого теплопостачання.

Наразі мова йде про залучення до Кам’янця-Подільського нового кредиту Світового банку в розмірі 100 млн.грн. на оновлення системи опалення. Як і попередній кредит, нова позика надається на 17 років під 0,5% річних з відтермінуванням платежів «тіла» кредиту на 7 років. За умови плідної співпраці, за вказані 7 років можна досягти значної економії, а кошти акумулювати для сплати кредиту.

Під час візиту фахівці мали зустріч з міським головою Михайлом СІМАШКЕВИЧЕМ, де і було обговорено основні постулати співпраці. Михайло Євстафійович подякував місії Світового банку за постійну увагу до Кам’янця-Подільського і висловив надію на подальшу співпрацю.

У Кам’янці-Подільському було проведено першу ознайомлювальну нараду із залученням провідних фахівців КП «Міськтепловоденергія», представники місії ознайомилися з документацією, відвідали основні теплопостачальні об’єкти.

 – Вважаю, що зустріч пройшла дуже плідно, фахівці Світового банку схвалили розроблений нами енергетичний план, внесли декілька своїх альтернативних пропозицій. Через 15 днів група знову приїде, щоб розпочати роботу над виготовленням технічної документації. В планах – наприкінці 2014 року приступити до безпосереднього виконання робіт, – розповів директор КП «Міськтепловоденергія» Валерій Гордійчук. – Крім того, кам’янчани повинні знати, що серед 64 підприємств, які претендують на отримання такої позики, наше увійшло до списку шести, яких обрали, враховуючи наші попередні напрацювання.

Вероніка ВЛАСЮК, прес-служба

КП «Міськтепловоденергія».