Четвер, 28 Березня 2024 р.
31 Травня 2013

ЛЮДЕЙ РЯТУВАЛИ І СТИХІЮ ПІДКОРЯЛИ

«Після страшної зливи рівень води в р.Смотрич піднявся на 1,5 м. Підтоплено 53 житлові будинки. Потрібно негайно евакуювати та відселити людей, цілодобово контролювати рівень води в річці. Тимчасовий притулок для потерпілих облаштувати в ЗОШ №1, забезпечити їх одягом, білизною, продуктами харчування, медичною допомогою», – саме таке завдання вигадали для працівників спеціалізованих служб цивільного захисту і ДПРЗ №2. Впоратися з ним мали в рамках проведення командно-штабних навчань з органами управління та підрозділами цивільного захисту, що вчора проходили в нашому місті.

ЛЮДЕЙ РЯТУВАЛИ І СТИХІЮ ПІДКОРЯЛИДолучилися до ліквідації наслідків природної стихії не лише 117 рятувальників, медиків, комунальників, правоохоронців, а й міський голова Михайло Сімашкевич разом із заступником Сергієм Бабієм. Вони відчули себе в ролі МНСників, примірявши їхню форму з надписом «РЯТІВНИК». 

Учасники навчання гідно впоралися і з іншими завданнями: відновили лінії електропередач і електропостачання, відкачали воду з підтоплених підвалів, відремонтували покриття дахів у школі та дитсадку, розчистили від повалених дерев вулиці міста, відновивши проїзд автомобілів.

Директор департаменту організації заходів ЦЗ генерал-майор служби ЦЗ Василь Стоєцький зазначив:

– Мета навчання досягнута, задіяні підрозділи отримали практичний досвід. Вони продемонстрували, що готові професійно діяти навіть у складних ситуаціях.