П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
7 Червня 2013

ВІД ЛЮБОВІ СТАНЕ ЛЕГШЕ ЖИТИ

розповідає керівник проекту Віталій ЗАВАДСЬКИЙ1 червня Українською греко-католицькою церквою було започатковано благодійний проект «Допоможи ближньому». У його рамках з ініціативи благочинного отця Антонія ФЕДИКА, а також директора ТОВ «Агросолюшнс» Віталія ЗАВАДСЬКОГО і підприємця Марії БАРАН було відкрито благодійну їдальню.

– Ми маємо поділитися своєю любов’ю, достатком, радістю з іншою людиною по-християнськи, – каже отець Антоній під час першої молитви за справу. – Потрібно дати надію на життя, якої потребують люди старшого віку і діти, котрі з різних причин мають певні проблеми в сім’ях та й загалом у житті.

– Ідея створення благодійної їдальні в мене виникла давно, – розповідає керівник проекту Віталій ЗАВАДСЬКИЙ (на фото в центрі). – Ми займаємося сільським господарством у трьох областях. Допомагали чим могли людям у багатьох селах, але не було якоїсь системи. Тому найближчим часом плануємо створити благодійний фонд, куди хочемо залучити, крім наших, додаткові кошти, можливо, з-за кордону. Фонд може не тільки опікуватися благодійними обідами, але й надавати іншу підтримку.

– Людям потрібно допомагати, просто творити добро, адже найголовніше в нас – любов, – долучається до розмови Марія БАРАН. – Від любові всі стануть добрішими, щирішими, і стане краще жити. Тому, як кажуть, нехай «не оскудеет рука дающего…».

Одразу після літургії в храмі Преображення Господнього (УГКЦ) у селищі Першотравневому Віталій Завадський вручив сертифікати по 1858 грн. на придбання путівок до Староушицького обласного дитячого санаторію для оздоровлення учениць ЗОШ №7 Олени та Олександри ДОБРОШИНСЬКИХ.

Надалі благодійні їдальні відкриються і при інших храмах УГКЦ у місті.