П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
7 Червня 2013

ПЛІЧ-О-ПЛІЧ ДО СПІЛЬНОЇ МЕТИ

Позавчора з приємною місією до Кам’янця-Подільського завітав заступник голови комісії з проведення реорганізації ДПС у Хмельницькій області, перший заступник голови ДПС у Хмельницькій області Олександр АСЄЄВ. Він офіційно представив колективу начальника Кам’янець-Подільської ОДПІ Головного управління Міндоходів у Хмельницькій області Ігоря БЄЛКА і побажав йому й надалі організовувати якісну роботу щодо наповнення бюджетів усіх рівнів.

Ігор Бєлко, Олександр КурокА напередодні, 31 травня, в Кам’янець-Подільській ОДПІ місцевим журналістам розповіли про об’єднання податкового та митного відомств в єдине новостворене Міністерство доходів і зборів України. Разом з Ігорем Бєлком брифінг провів начальник митного поста «Кам’янець-Подільський» Олександр КУРОК. Обидва запевнили, що дискомфорту в обслуговуванні платники податків не відчують.

Минулого тижня Ігор Бєлко розповів нашим читачам про основні кроки

реформування (див. «Подолянин» від

31 травня). Нагадаємо, що відтепер податківці та митники працюватимуть разом над виконанням основного завдання Міндоходів – забезпечення єдиної державної та митної політики в частині адміністрування подат-ків і зборів, митних платежів.

Ігор Антонович наголосив, що їхня робота полягатиме в адмініструванні податків, зборів, митних платежів і єдиного соціального внеску, наданні послуг громадянам і підприємцям. У зв’язку з об’єднанням податкового і митного аудиту зменшиться кількість візитів на підприємства. Зокрема, в січні – квітні 2013 р. управління податкового контролю провело 7 планових документальних перевірок і донарахувало понад 12 тис.грн., тоді як за аналогічний період минулого року – 14, і було донараховано майже 5 тис.грн.

– Об’єднання митної та податкової дозволить нам проводити моніторинг фактичного руху товарів від кордону до споживача в режимі реального часу, – додав Олександр Курок.

Однак без скорочення працівників не обійтися. Очікується, що в податковій поменшає на 8 осіб, а на митниці – на дві. Очільники цих служб запевнили, що всі «за» і «проти» розглядатимуть щодо кожного працівника окремо.