П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
7 Червня 2013

ЗІБРАЛИСЯ ПРОФЕСІОНАЛИ ТА ДОБРОВОЛЬЦІ

5 червня сесійна зала міськради вмістила понад сотню людей у погонах і цивільних, котрі пантрують громадську безпеку по всій Хмельниччині. Начальники міськрайвідділів області зібралися на спільну нараду з представниками органів влади і місцевого самоврядування та керівниками громадських формувань з охорони громадського порядку.

Начальники міськрайвідділів області зібралися на спільну нараду з представниками органів влади і місцевого самоврядування та керівниками громадських формувань з охорони громадського порядкуНараду проводив начальник обласного УМВСУ генерал-майор міліції Сергій ШУТЯК. До її учасників долучився і міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ. Впродовж двох годин відбувався обмін досвідом, а також обговорювалися шляхи покращення співпраці. Місто над Смотричем обрали недаремно, адже саме тут на сьогодні найрозвинутіша структура громадських формувань, які діють при міській раді та вишах.

Михайло Євстафійович відзначив, що бути стражем порядку – відповідально і не завжди легко. Міські правоохоронці справляються з цією місією. А для покращення їхньої роботи ще два роки тому під час перемовин з Румунією нашому меру пообіцяли за кошти Євросоюзу придбати кілька «залізних коней» і спецтехніку. З 1 вересня ППСники продовжать опановувати англійську на курсах іноземної мови в К-ПНУ ім.І.Огієнка.

Зі слів начальника управління громадської безпеки області Сергія ПАНЧІШКА, 6 років тому область нараховувала 526 громадських формувань з охорони громадського порядку, в яких було понад 7 тис. громадян. Однак їхня робота була не надто ефективною. Тому правоохоронці пішли шляхом від кількості до якості, провели ретельний відбір серед охочих пантрувати громадську безпеку. Тож нині є 149 формувань і понад 2 тис. їхніх представників, які професійно виконують свою роботу.

Під час літніх канікул під прицілом правоохоронців та громадських формувань опиняться облюбовані молоддю місця, дитячі заклади оздоровлення, яких в області є 12. А з неповнолітніми правопорушниками, котрі перебувають на обліку в міліції, будуть проведені бесіди.

Окрім цього, учасники наради ознайомилися з матеріальною базою та діяльністю громадських формувань нашого міста, системою відеонагляду, яку днями встановили у черговій частині міськвідділу міліції, щоб слідкувати за громадським порядком у місті.