Субота, 20 Квітня 2024 р.
14 Червня 2013

МАГАЗИН ПРОДАВ ІНФЕКЦІЮ НА ГРИЛІ

Харчова токсикоінфекція ввечері 11 червня «скосила» шестеро кам’янчан. Один за одним люди почали потрапляти до інфекційного відділення з однаковими симптомами. Виявилося, всі вони мало не віддали Богові душу через те, що повечеряли курми-гриль, купленими в одному з магазинів на мікрорайоні Жовтневому.

– Молоду жінку з двома малими дітьми автомобіль «екстреної» привіз до лікарні о 21.30, – каже головний лікар Кам’янець-Подільської станції екстреної медицини Мирослав КОЛОМИЙ. – У хворих були нудота і багаторазове блювання, біль у животі, пронос і загальна слабкість.

З такими ж симптомами того вечора в інфекційному відділенні опинилися ще троє людей. Загалом серед усіх шести – двоє дітей, яким по сім років, та одна дворічна(!) дівчинка. Проте, як повідомив заступник головного лікаря міської лікарні №1 Ігор ВОЙТЕНКО, стан усіх хворих задовільний, серйозної загрози їхньому життю немає.

МАГАЗИН ПРОДАВ ІНФЕКЦІЮ НА ГРИЛІА от магазину, який ризикнув здоров’ям своїх відвідувачів, загрожує кримінальна справа. Повідомлення про госпіталізацію кам’янчан відразу ж дійшло до правоохоронних органів. Близько 23.00 до чергової частини міськвідділу зателефонував лікар приймального відділення міської лікарні й розповів про цей факт, а оперативники взялися з’ясовувати обставини. 

– Встановлено, що того дня троє дорослих придбали продукти харчування, зокрема кури-гриль, в одному із магазинів на вул.30 років Перемоги. Наразі відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.325 ККУ, – коментує речник начальника міськвідділу міліції Наталія КАСАПЧУК.

Взялися за заклад і працівники санепідемстанції.

– Поки що проводиться розслідування в цій справі, – повідомив нам начальник міськрайонного управління Головного управління держсанепідемслужби у Хмельницькій області Олег КЕРНИЧНИЙ. – Магазин обстежували з 20.00 до 2.00 години. Щоб встановити фактори і джерела збудника, було проведено змиви з прилавків, ваг та іншого обладнання. На кишкові інфекції обстежується обслуговуючий персонал.  

А на підприємця наразі накладено штраф і винесена постанова на закриття об’єкта. З реалізації вже вилучили продукти, на які немає відповідних документів, котрі б засвідчували їхню якість і безпеку.