П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
14 Червня 2013

ПЕРШІ ПІШЛИ: СТРАЙКАРЯМ НА «АВІСІ» НЕ МІСЦЕ?

Скандальна ситуація, що склалася довкола агрофірми ПАТ «Авіс» і була висвітлена в минулому номері «ПОДОЛЯНИНА», продовжилася декількома сюжетами, один з яких, на жаль, відверто шокує.

Уже після бунтування працівників і спілкування їх із пресою, людям таки виплатили шмат заборгованої заробітної плати. Проте не всіх страйкарів керівництво вирішило втихомирити заробленими грішми. Наступного дня після мітингування до редакції прийшли дві працівниці підприємства. Як виявилося, …вже колишні.

– Заступник директора Валерій ЗЄЛЄНЦОВ покликав нас до кабінету і сказав: «Ну що, наспілкувалися із пресою? Підписуйте заяви про звільнення! У вас два шляхи: або ви йдете за згодою сторін, або будете звільнені за статтею». Нам в обличчя сказали, що звільнення за статтею аргументуватимуть прогулами, – відверто розповідають Любов РИМАРЧУК і Лариса НАЗАРОВА. – Так, ми активно відстоювали свої права на чесно і нелегко зароблені гроші, але ж вийшли на мітинг, як і увесь колектив. Жодних законних підстав отак звільняти нас із роботи не було. Тому вважаємо, що це порушення трудового законодавства і нашої гідності. Чому нікому до цього немає діла?!

Звільнені працівниці написали заяви до правоохоронних органів, а також до голови РДА Михайла ЖЕЛІЗНИКА і народного депутата Володимира МЕЛЬНИЧЕНКА. Жінки чекають відповіді, адже вони й досі не отримали всієї зарплати та розрахункових грошей, і зізнаються, що після їхнього звільнення з підприємства інші працівники, побоюючись за своє робоче місце, стали триматися осторонь від звільнених колег. Та й про заборгованість страйкарі «Авіса» вже мовчать, отримавши частину зарплати. Щоправда, в телефонній розмові один з працівників нам зізнався, що люди добряче наслухалися настанов від керівництва. На жаль, додзвонитися до останніх нам так і не вдалося.

Поцікавилися, чи знає про цю ситуацію районна влада. Зі слів заступника голови РДА Ніни ФАБІЯНСЬКОЇ, керівники ПАТ «Авіс» повідомили, що ситуація на підприємстві нормалізувалася, зарплату виплатили і жодних проблем немає. А вищезгадані працівники звільнені за згодою сторін…