Субота, 20 Квітня 2024 р.
21 Червня 2013

НЕЗАБАРОМ У МАРШРУТОК – НОВІ ЛАБІРИНТИ

Перевізники, які мають бажання перевозити кам’янецьких пасажирів, уже знають основні вимоги конкурсу. Незабаром їх ознайомлять і з маршрутами курсування, схему яких, нагадаємо, місту на замовлення виготовили спеціалісти з Вінниці. На нараді 19 червня розглянули і майже узгодили «вінницький варіант», а також запланували через тиждень зміксувати його із наявними пропозиціями кам’янчан. Якщо ж у мешканців виникнуть інші варіанти, їх також обіцяли розглянути.

«ТРІЙЦІ» ПРИШИЮТЬ «СІМКУ»

Викликав найбільше дискусій, проте залишився без змін, фактично новий маршрут №1, тридцять два автомобілі якого курсують із мікрорайону Жовтневого попри Центральний ринок, через Старе місто на Підзамче і Довжок.

– Наразі «одиниця» має декілька проблем, але ми до цього питання повернемося, бо маємо ще маршрут №1а, що, можливо, курсуватиме саме зі Старого міста, – каже заступник міського голови Сергій БАБІЙ, який координував нараду. – Намагатимемося також врегулювати графік, аби маршрутки курсували кожні 3 хвилини. До того ж повинні розпочати рух два великі комунальні автобуси, які розвантажать пасажиропотік.

А на маршрут №1а, обговорення якого відклали до наступного разу, вінницькі спеціалісти запропонували виділити 9 автобусів, які базуватимуться на залізничному вокзалі. Їхня місія – вивезення людей із Черемушок, адже нова схема перевезень взагалі не передбачає маршруту №7, і врегулювання перевезення пасажирів зі Старого міста.

Проте, зі слів голови Спілки підприємців приватного вантажно-пасажирського транспорту Миколи ЧАЙКОВСЬКОГО, багато опитаних пасажирів і перевізників не погоджуються зі зняттям «сімки». Натомість завідувач відділу доріг і пасажирських перевезень Сергій ДЕРГУНОВ повідомив, що опитування, проведені відділом, свідчать про позитивне ставлення пасажирів до коригування маршрутів.

Щодо маршруту №7, то, згідно з вінницьким варіантом, його роль виконуватиме «трійка», яку хочуть пустити із селища Першотравневого до м’ясокомбінату. За оновлений повноцінний маршрут №3, якого планують не обривати біля мотобольного стадіону, проголосувала більшість.

Із вирішенням долі «сімки» постановили трохи почекати, а от інші маршрути обговорювали лаконічніше.

«П’ЯТИЙ» ПОБЛИЖЧАВ ДО ПОДАТКОВО

Для ефективнішого перевезення пасажирів із Руських фільварок вирішено об’єднати маршрути №№2 та 10. Схема перевезення «двійкою» із курсуванням «Руські фільварки – мікрорайон Жовтневий» фактично не зміниться. Цей напрямок матиме два «рукави»: один – через проспект, інший – вулицею Лесі Українки. Маршрутки забиратимуть пасажирів із Біланівки. Автобуси №2а рухатимуться вулицею Суворова.

Пропонується залишити один маршрут №4, який курсуватиме, як №4а – із селища Першотравневого по Нігинському шосе, через вулицю Пушкінську до пологового будинку.

Дистанційні межі «п’ятірки» – від вул.Годованця до вул.Розвадовського. Люди висловлювали бажання доїжджати нею до податкової. Автобуси забиратимуть пасажирів з вулиць Лесі Українки і Шевченка. Вінницькі спеціалісти запропонували такі зміни: пустити автомобілі по вул.Розвадовського і з вул.Драй-Хмари кінцеву перенести на вул.Годованця. А от Центральний ринок маршрутки мали б оминати, курсуючи вулицею Гагаріна, однак, зважаючи на кам’янецькі реалії, із цим варіантом комісія не погодилася.

Якщо автобуси №11 «с.Кам’янка – мікрорайон Жовтневий» раніше рухалися територією району з вул.Шкільна, то тепер курсуватимуть на мікрорайон від військового містечка, з вул.Вокзальна.

Маршрут №12 «Мікрорайон Жовтневий – с.Жовтневе» об’єднає маршрути №№9 та 12. Якщо ж будуть прохання від мешканців продовжити його, то до цього обіцяють прислухатися.

Автобуси з номером 18 сполучатимуть Польські фільварки і пологовий будинок. Планується забрати зі схеми маршрут №19, який курсував до м’ясокомбінату.

Дискутували й щодо «шістки», яку поки що залишили без змін.

Нова схема пропонує додатковий маршрут №15, котрий би

з вул.Заводсь-

ка курсував по вул.Пархоменка, виїжджав на Хмельницьке шосе та повз «Епіцентр» і Червоноармійською рухався до ринку та пологового будинку.

КОМУНАЛЬНІ КУРСУВАТИМУТЬ І ПО СОТНІ БРАТИМУТЬ 

Залишаться і п’ять маршрутів, які обслуговуються комунальним транспортом: №20 «Руські фільварки – мікрорайон Жовтневий» через пр.Грушевського, також три автобуси №21 по 100 місць за маршрутом «селище Першотравневе – «М’ясокомбінат», №22 «Першотравневе – пологовий будинок» повз кладовище та вулицею Пушкінською. Планують запустити маршрут №23 із табличкою «Підзамче – мікрорайон Жовтневий», схожий на «одиничку», єдина відмінність – він охопить вул.Розвадовського. Два автобуси маршруту №24 повторюватимуть маршрут №12.

Таку основну схему перевезень на наступному засіданні обіцяють узгодити із 35-ма пропозиціями кам’янчан, а потім провести громадські слухання.