П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
21 Червня 2013

МЕР ХОЧЕ САМОВРЯДУВАННЯ, А НЕ САМОВРЯТУВАННЯ

На прес-конференції 18 червня міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ розповів журналістам про свою участь у муніципальному форумі, придбання нового медобладнання для лікарняних закладів міста і переговори з потенційними інвесторами.

•Асоціація міст України зібрала 13-14 червня в Ялті для участі в IX Українському муніципальному форумі 250 міських голів.

– Було дуже принципове зібрання, адже всі міста, а разом з ними і міські голови стали заручниками державних органів, – зазначив Михайло Євстафійович. – Ми зрозуміли, що грошей немає і не буде. Держава обіцяє профінансувати певні проекти, ми виготовляємо проектно-кошторисну документацію, а потім грошей не дають, і ми фактично викидаємо кошти на вітер, бо наступного року потрібна нова документація. То скажіть правду, що грошей не буде і не пертворюйте органів місцевого самоврядування на органи самоврятування.

Мої колеги рішуче були налаштовані на відстоювання права самоврядування, нас у тому підтримали й присутні на зібранні Голова Верховної Ради України Володимир Рибак, народні депутати Давид Жванія, Микола Федорук та інші. Результатом форуму стало Звернення до керівництва держави щодо вирішення проблемних питань місцевого самоврядування, зокрема неналежних проплат Головним управлінням державного казначейства України.

Також під час форуму було підтверджено, що наш мер представлятиме Україну в Раді європейських муніципалітетів і регіонів разом із двома своїми колегами.

•Наступного тижня міський голова планує передати медикам у користування нове медобладнання.

– Незважаючи на скрутне фінансове становище, ми все ж придбали за кошти міського бюджету 4 фетальні монітори – прилади, які дадуть можливість спостерігати за розвитком вагітності. В гістологічну лабораторію куплено сучасний мікроскоп. Днями очікуємо дві холодильні шафи для аптечного відділення лікарні №1, призначені для належного зберігання медичних препаратів, – додав Михайло Євстафійович.

•Як повідомив міський голова, місто наразі активно працює із двома інвесторами. Висловили бажання створити в Кам’янці підприємство представники Рубежанського картонно-паперового комбінату, свою діяльність розгорнути у нас планує також компанія «КВС ЗААТ АГ» – одна з провідних фірм у світі із селекції та виробництва насіння сільськогосподарських культур зі 150-річним досвідом роботи і представництвами у більш ніж 70 країнах світу.