Вівторок, 23 Квітня 2024 р.
21 Червня 2013

«ЗАЛІЗНУ ЛЕДІ» ЗАМІНИТЬ «МОЛОДИЙ, НЕЗААНГАЖОВАНИЙ»

Керуючий справами виконкому міськради Валентина СТЕЛЬМАХ написала заяву про звільнення.

Такою новиною у вівторок поділився із журналістами міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ. За його словами, причиною такого кроку Валентина Вікторівна назвала стан здоров’я. Наступним місцем її роботи стане міський архів, який вона очолювала протягом 2002-2010 років.

Щодо претендента на посаду керуючого справами, то мер був небагатослівним: це чоловік молодий, перспективний, аполітичний, незаангажований; працював у Києві, але родом із Хмельницької області. Імені майбутнього члена команди Михайло Євстафійович не назвав, вочевидь, тому, що процедура призначення на посаду керуючого справами передбачає затвердження кандидатури сесією міськради. 

А поки що того ж 18 червня міський голова видав розпорядження про призначення нового радника міського голови. Молодого, перспективного, який працював у Києві, але родом із Хмельницької області…

Сергій САМАРАТочніше – з Ізяславщини. Саме там 19 серпня 1970 р. народився Сергій САМАРА, який до призначення радником працював директором Департаменту адміністративно-організаційного забезпечення Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

Хоч і переїхав Сергій Григорович із Києва, «варягом» його не назвеш – із нашим містом його пов’язує навчання на історичному факультеті Кам’янець-Подільського педінституту, зустріч із майбутньою дружиною та міцна, перевірена роками, чоловіча дружба. До прикладу, він давно знайомий з Михайлом Сімашкевичем, а з головою РДА Михайлом Желізником взагалі навчався на одній студентській лаві.

– Думка повернутися на Хмельниччину ніколи мене не покидала, адже тут я прожив 30 років – основну частину свідомого життя, – зізнається «ПОДОЛЯНИНу» Сергій Самара. – Я й раніше отримував пропозиції працювати на батьківщині від керівництва області, але родина не була готова до переїзду. Цього разу все склалося по-іншому, а особливо зрадів змінам наш син – тут він має багато друзів. Дружина моя юрист, працює в апараті Верховної Ради.

Зрозуміти, чому ж земляки так наполегливо запрошували Сергія Григоровича працювати на батьківщині, можна з його трудової біографії. Розпочинав учителем у школах Ізяславщини, згодом очолив відділ внутрішньої політики Ізяславської РДА, там і отримав направлення від Хмельницької ОДА до Національної академії державного управління при Президенті України. Під час навчання стажувався в Адміністрації Президента, де й залишився працювати у відділі з питань організації діяльності місцевих держадміністрацій.

Згодом отримав аналогічну посаду при Секретаріаті Кабміну. 7 років працював на керівних посадах у департаменті регіональної політики та місцевого самоврядування Секретаріату Кабміну, де зокрема займався забезпеченням взаємодії СКМУ з місцевими органами влади південних і західних областей та кадровими питаннями.

На початку 2011 р. став першим заступником директора Департаменту організації роботи з територіальними органами Державної міграційної служби України, але вже у вересні того ж року перейшов у Мінрегіонбуд директором департаменту.

Має три вищі освіти, завдяки яким є вчителем історії, юристом і магістром державного управління. Працює над кандидатською дисертацією. 

Нагороджений Почесною грамотою Кабінету Міністрів України (2007 р.), подякою Прем’єр-міністра України (2008 р.), годинником від Прем’єр-міністра України (2010 р.).