П'ятница, 29 Березня 2024 р.
28 Червня 2013

ЇХ ОБ’ЄДНАВ МІСТ ДРУЖБИ

ЇХ ОБ’ЄДНАВ МІСТ ДРУЖБИЦьогоріч традиційні XІ збори інженерних підрозділів Збройних сил країн СНД зібрали військових у казахському містечку Капчагай з 17 до 22 червня. В змаганнях брали участь команди з України, Росії, Казахстану. Білорусь цього року на збори не прибула.

Гідно представила нашу державу команда військової частини 

А-3290 одинадцятого понтонно-мостового батальйону, в складі якої були 9 професіоналів: командир частини Олександр Паровий, командир роти Іван Коваль, старшина Петро Підлісний, старший прапорщик Микола Яневич, старші сержанти Микола Петрушевський, Денис Гаврилюк, Ігор Пуздемір, Віктор Козаков і солдат Артур Скосір. Аби підтримати земляків, до Казахстану прилетів начальник інженерних військ ЗСУ полковник Василь Пекельний разом із старшими офіцерами інженерного управління Василем Сиротенком і Ігорем Сковерком.

– Тренування та змагання проходили на навчальному полігоні за 40 кілометрів від Капчагаю, – розповідає Іван КОВАЛЬ. – Зі спеціально облаштованого пункту, розташованого на іншому березі р.Ілі, за нашими діями спостерігали начальники інженерних військ, котрі й оцінювали кожен норматив.

– Ми успішно впоралися із поставленими завданнями і посіли ІІ місце, – додає Петро ПІДЛІСНИЙ. – Зокрема, виконали норматив із встановлення мінного поля, облаштували міст через протитанковий рів і паромну переправу через р.Ілі. А згодом всі команди об’єднали пароми в «Міст дружби», куди зайшли всі наші командири. Згадка про цю подію закарбувалася не лише в нашій пам’яті, а й на колективному фото.

Впродовж трьох днів відбувалися і творчі змагання. Кам’янчани вразили колег урочистим виконанням державного гімну та гімну інженерних військ, а також військово-патріотичними піснями. Та й жартівливі народні пісні нікого не залишили байдужим і принесли перемогу нашій команді.

А от у спортивних змаганнях (гра у волейбол, футбол і піднімання гирі) кам’янчани вибороли ІІ місце. Тож у загальнокомандному заліку українці розділили ІІ місце з казахами. Як і торік, фортуна не покинула росіян.

– Незабутніми залишилися враження від поїздки до Алма-Ати, алтайських гір, славнозвісної східної гостинності, гала-концерту та дружньої вечері, – в один голос кажуть військові, котрі здобули безцінний досвід і знайшли нових друзів.

Збір-2014 планують провести в Росії.