П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
5 Липня 2013

СІМАШКЕВИЧ ЗІ ШВАРЦЕНЕГГЕРОМ – ОДНОДУМЦІ

Михайло Сімашкевич робить електронний підпис під Угодою мерівЛейтмотивом прес-конференції для місцевих ЗМІ, котру провів 1 липня міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ, стала інформація про перебування мера у Брюсселі. 24-25 червня він став учасником Конференції мерів міст країн-учасниць так званої Угоди мерів міст Заходу і Сходу, проведеної у рамках Європейського тижня сталої енергетики. Від України, крім Кам’янця, на конференцію було запрошено представників іще 35 міст. Гостем зібрання також став Арнольд ШВАРЦЕНЕГГЕР, який справив на Михайла Євстафійовича приємне враження.

– Виступ Шварценеггера показав, що він дуже розумна людина, – розповів мер. – Особливо мені імпонує його вислів про те, що не потрібно працювати на політиків, треба працювати на народ. За його словами, він це зрозумів, коли став губернатором. Я повністю підтримую думку екс-губернатора Каліфорнії й відомого актора, який сьогодні є засновником неурядової громадської організації R-20, що займається боротьбою з наслідками змін клімату і захистом навколишнього середовища.

Як зазначив міський голова, основне, що сьогодні турбує Європу, – природні катаклізми, викликані кліматичними змінами, та їх вплив на життєдіяльність людей.

СІМАШКЕВИЧ ЗІ ШВАРЦЕНЕГГЕРОМ - ОДНОДУМЦІ– Європа зрозуміла, що сама із цим впоратися не зможе, тому залучає світову спільноту, – повідомив Михайло Євстафійович. – 70 відсотків населення живуть саме у містах, і на мерів Європа покладає надію в питанні дбайливого використання природних ресурсів, бо до кінця нинішнього століття практично всі запаси нафти і газу будуть вичерпані. Потрібно переходити на альтернативні джерела енергії, менше спалювати бензину і газу.

Кам’янець як підписант угоди може розраховувати і на подальшу підтримку європейських програм з енергозбереження. Проте ми маємо велику проблему із казначейством. Понад мільйон, виділений європейцями для утеплення НВК №16, лежить у казначействі, й ми не

можемо його забрати. То яка буде довіра інвесторів

до України, якщо в нас неможливо отримати інвестицій на місцях?

Також міський голова поділився враженнями від візиту в Париж, де, виявляється, не так гарно вивозять сміття, як здається з України.