Субота, 20 Квітня 2024 р.
12 Липня 2013

ДІТКИ ГРАЮТЬСЯ, БАБКИ ЛАЮТЬСЯ

ДІТКИ ГРАЮТЬСЯ, БАБКИ ЛАЮТЬСЯОбіцяна ЖЕКом КП «Добробут» невеличка карусель для діток ще не встигла з’явитися у внутрішньому дворі будинків, що на вул.Тімірязєва, 154, 156, та Червоноармійській, 39, а вже – пересварила сусідів. Поділити вони не могли місця (вибраного згідно з правилами техніки безпеки), де планувалося встановити забавку.

9 липня затишний дворик, який об’єднує декілька багатоповерхівок і жителі якого помітно дбають про покращення демографічної ситуації в країні, перетворився на справжнє поле для дебатів між ворожими таборами. Поки одні мешканці відчайдушно виборювали право встановити дитячу карусель, інші вперто тримали оборону зеленої території, яку називали «зоною відпочинку для пенсіонерів».

– Декільком бабусям, бачте, потрібні спокій і тиша, а те, що у нас тут дуже багато дітей, їх не турбує, – галасували обурені молоді матусі. – Дітям доводиться бавитися у тісній пісочниці прямо за спинами чоловіків, які грають у шахи й не гребують нецензурними вигуками. Бабці вигулюють собі собачок біля лавочок і відпочивають у холодочку, а дітей відганяють, бо ті шумлять.

Дивуються тактиці декількох противників каруселі не тільки молоді мешканці, а й інші пенсіонери.

– Як це не дозволити звести каруселі для дітей?

У мене своїх тут немає, але я все робитиму, щоб дітям встановили забавку, нехай дітлашня грається на здоров’я! – каже 71-річна Галина ВАРДА.

Ті ж, хто по інший бік барикад, сприйняли затію, як вороже вторгнення на чужу територію.

– Я проти того, щоб карусель спорудили саме тут, – каже Людмила ВОЗНЕСЕНСЬКА. – Живу в цьому будинку вже 43 роки, і мої дітки гралися без «качель». Люди добрі, повинна ж бути й зона відпочинку для пенсіонерів. Серед них – двоє ветеранів війни, діти війни, які хочуть спокою. Вони з паличками, не можуть іти далеко. Ми самі садили тут дерева, перекопували землю, сіяли траву. Жодна молода мама лопати до рук не взяла.

І хоч мешканці й обмінялися взаємними образами, напевно, таки дійшли висновку, що хто б кому не заважав, а двір все-таки спільний. Уже через два дні директор КП «Добробут» Андрій ВІННІЧУК повідомив, що карусель встановили на вказаному місці, й бабці не заперечували, а спокійно відпочивали на лавках у холодочку.