Четвер, 28 Березня 2024 р.
12 Липня 2013

ЧИМ КАМ’ЯНЕЦЬ ПРИВАБИВ ООН?

Про те, як розвивати Кам’янець-Подільський у європейському напрямку, 7 липня розмовляли міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ, координатор системи ООН, представник Програми розвитку ООН Алессандра ТІСО, член правління Західноукраїнського регіонального навчального центру Олександр ШУМЕЛЬДА та директор Агенції суспільного розвитку Сергій ПІНЧУК.

Кам’янець привернув увагу ООНівців як лідер за кількістю впроваджених проектів і власних ініційованих програм, спрямованих на розвиток міста.

– Ми не чекаємо, коли надійдуть кошти із Державного бюджету, а намагаємося самостійно працювати над залученням інвестицій до нашого міста, – підтвердив Михайло Єфстафійович. – Так, завдяки участі у різних програмах, торік вдалося залучити біля 70 мільйонів гривень. Ще сорок освоїли із кредиту Світового банку на модернізацію системи водопостачання та водовідведення. Стали найкращими серед 40 міст України, котрі взяли участь у конкурсі проектів «Демо Україна», що дало змогу залучити 9,6 мільйона гривень на реконструкцію систем теплопостачання.  А зовсім нещодавно ми перемогли у конкурсі з підтримки екологічних проектів у рамках грантової програми «За життя у чистому довкіллі». Тепер маємо 68 тисяч гривень на очищення Смотрицького каньйону.

Познайомились гості і з дитячою організацією «Клуб юних миротворців». Тепла зустріч не обійшлася без обміну подарунками і привітання Михайла Сімашкевича з почесною місією представляти Україну в Раді європейських муніципалітетів і регіонів.

Прес-служба міської ради.