П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
2 Серпня 2013

“ТОРМОЗ” ПЛАТИТЬ ДВІЧІ

«Тормоз» платить двічіУсі, хто 1 серпня, після 10.00, їхав до міста з Підзамча через Замковий міст, мимоволі зіграли в «російську рулетку». Виграшем у неї були 5 гривень: пощастило – проїхав зайцем, а ні – мусиш платити. Річ у тому, що саме з цього часу запрацював перший пропускний пункт через Замковий міст, що вмостився при в’їзді на Підзамче. І до редакції газети «ПОДОЛЯНИН» посипалися дзвінки обурених кам’янчан.

– Сьогодні я тричі проїхав через Замковий безкоштовно, а на четвертий сказали платити, – пролунало в нашій слухавці десь під обід. – Гроші збирають, квитанції видають, а де хоча б оголошення, що платити треба саме від сьогодні?!

Випробувати долю й нову схему вирішили і журналісти «ПОДОЛЯНИНА». На Підзамче в’їхали «на шару», а от назад заплатили двічі. Річ у тім, що, вже проплативши, ми трохи зам’ялись перед лінією шлагбаума, і він закрився перед нашим бампером. Адже, щоб заплатити за проїзд, водієві потрібно вийти з авто. А доки ми намагалися дізнатись, як працює нове обладнання, на наших очах воно дало збій. З технічних причин касовий апарат не зміг видати квитанції, і в цей час близько десятка водіїв прошмигнули безкоштовно.

Шукати справедливості ми вирішили в міськраді, де зустрілися із заступником міського голови Сергієм БАБІЄМ.

– Сьогодні пропускний пункт працює перший день, і схема ще налагоджується, тож траплялися і неполадки, – зізнався Сергій Віталійович. – Поки що за проїзд водії сплачують лише в один бік – при виїзді з Підзамча. Через 10 днів платним буде і в’їзд. Відповідно до вчорашнього розпорядження міського голови Михайла СІМАШКЕВИЧА, водії «одиничок» їздитимуть Замковим мостом безкоштовно. Не платитимуть і службові авто (медики, комунальники тощо). Кам’янчани ж мають змогу придбати пільгові картки, за якими вартість проїзду становитиме тільки одну гривню.

Першими ж проїзні картки вартістю 730 гри­вень уже придбали нардеп Володимир МЕЛЬНИЧЕНКО і мешканці Довжка – міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ і очільник РДА Михайло ЖЕЛІЗНИК.

Цікаво, чи дасть збій система, коли вони проїжджатимуть через «підзамецьку митницю»?