П'ятница, 29 Березня 2024 р.
2 Серпня 2013

МОРЕ ПІД ПІД’ЇЗДОМ

МОРЕ ПІД ПІД’ЇЗДОМЖахливими висипами на шкірі обернулися для 6-річного онука кам’янчанки Надії МАТВЄЄВОЇ безтурботні ігри надворі. Їх малюк отримав одразу ж після того, як, граючись, намочився у величезній калюжі, що розлилася в затінку маленького двору позаду гуртожитку на Північній, 100. Схожі висипи знайшли і в ще кількох місцевих діток. Батьки впевнені: саме калюжа викликала алергічну реакцію у малюків.

Промовиста «водойма» утворюється тут уже не перший рік. Після дощу вода сюди стікає із сусідньої дороги й прилеглих тротуарів, від сонця її захищають розлогі скроні старих дерев. Не обминає глибоких вод цієї калюжі й різне сміття – від старих автомобільних шин до бляшанок з-під пива й дитячих іграшок. Через застояну тижнями воду поселились тут і цілком живі мікроорганізми. Те, як бродить вода, можна побачити навіть неозброєним оком.

– Раніше ми справлялися з цією калюжею самотужки – разом із рештою небайдужих дідусів і бабусь вичерпували воду, – розповідає пані Надія, – але цього разу води було надто багато, і через рясні зливи ми не встигли впоратись. По допомогу звернулись до КП «Міськтепловоденергія» та ЖЕКу №2, але нам усюди відмовили. А наших дітей до тієї калюжі наче магнітом тягне. Вже троє малюків ходять у зеленці через висипи.

Не знаючи, куди податись далі, люди вирішили звернутись до «ПОДОЛЯНИНА». Їхнє прохання ми озвучили директору департаменту ЖПДІ міськради Олександру БАБЧИНСЬКОМУ. Ще минулої середи він пообіцяв нам оглянути проблемний двір. Втім віз і нині там. Тепер, після рясного дощу, в цій смердючій калюжі можна не лише гратись, але й плавати.