П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
9 Серпня 2013

«МЛАДШИЙ ЛЕЙТЕНАНТ, МАЛЬЧИК МОЛОДОЙ…»

«МЛАДШИЙ ЛЕЙТЕНАНТ, МАЛЬЧИК МОЛОДОЙ...»І хоча оптимізація Збройних сил України все ж таки зачепила наше місто, проте військове життя тут продовжує вирувати. 3 серпня на територію колишнього факультету військово-інженерної підготовки знову повернулись такі рідні звуки військового оркестру та гучні вигуки «Служу народу України!». А на плацу вишикувалися майже три сотні студентів, котрі впродовж трьох років нюхали порох, навчаючись на військовій кафедрі К-ПНУ ім.І.Огієнка, яку очолює полковник Сергій МАЛЬЧЕНКО.

І хоча оптимізація Збройних сил України все ж таки зачепила наше місто, проте військове життя тут продовжує вирувати. 3 серпня на територію колишнього факультету військово-інженерної підготовки знову повернулись такі рідні звуки військового оркестру та гучні вигуки «Служу народу України!». А на плацу вишикувалися майже три сотні студентів, котрі впродовж трьох років нюхали порох, навчаючись на військовій кафедрі К-ПНУ ім.І.Огієнка, яку очолює полковник Сергій МАЛЬЧЕНКО.

Цього суботнього дня юнаки присягали на вірність Батьківщині. Розділити радість свята, крім рідних, завітали ректор національного університету Сергій КОПИЛОВ, заступник міського голови Василь СУКАЧ, представник РДА Олександр КОСТИНЕНКО і голова міської ради ветеранів Леонтій РОГАЛЬ. До привітань долучилися випускник Роман ШАРОВАРСЬКИЙ і мати новоспеченого молодшого лейтенанта Ольга ШУСТІКОВА.

Як годиться, найкращим працівникам кафедри та її випускникам було оголошено подяки, вручено грамоти від міської, районної влади та університету. В добру путь випускників благословив архієпископ Кам’янець-Подільський і Городоцький ФЕОДОР.

А про свято на військовій кафедрі кам’янчанам повідали патріотичні пісні, які лунали з території військового закладу, та офіцерський погон, що на жовто-блакитних кульках полинув у бездонну височінь.