П'ятница, 29 Березня 2024 р.
16 Серпня 2013

КОМУНАЛЬНИКІВ ВИТЯГУВАТИМЕ «ПРИВАТБАНК»?

Платити за комунальні послуги боржників-кам’янчан змусить «Приватбанк». Про це 12 серпня йшлося на засіданні робочої групи працівників ДЖПДІ та житлово-експлуатаційних підприємств. Комунальники в деталях обговорили можливі кроки співпраці між ЖЕПами та Кам’янець-Подільським відділенням Хмельницької філії ПАТ КБ «Приватбанк».

Як зазначив директор департаменту житлової політики, доріг та інфраструктури Олександр БАБЧИНСЬКИЙ, міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ дав доручення розробити пропозиції щодо можливості покращення сплати жителями міста коштів за спожиті комунальні послуги. Так народилася ідея об’єднання комунальників із банкірами в тандем. Наразі «Приватбанк» пропонує такі послуги:

– безкоштовне смс-інформування абонентів, які вносять кошти за квартплату про нарахування суми платежу, нагадування про необхідність сплати за спожиті послуги, заборгованість тощо;

– розщеплення сплачених абонентами коштів на рахунки комунальних підприємств «Спецкомунтранс» і «Міськліфтсвітло»;

– регулярний платіж (оскільки послугами «Приватбанку» в місті користуються 11 тисяч працівників бюджетної сфери, більшість з яких є власниками квартир, за згоди клієнта оплата послуг здійснюватиметься через зарплатну картку, тобто у визначений день зніматиметься сума квартплати).

Але для початку житлово-експлуатаційним підприємствам потрібно відкрити рахунки, перевести працівників на зарплатний проект, підписати угоди між банком, ЖЕП і комунальними підприємствами «Спецкомунтранс» та «Міськліфтсвітло», обмінятися інформацією про нарахування за спожиті комунальні послуги із «Приватбанком».

Наразі три з чотирьох процедур уже виконали КП «Житловик» і «Господар», решта наздоганяють колег.