П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
16 Серпня 2013

КАНАЛИ Є НЕ ТІЛЬКИ У ВЕНЕЦІЇ

Про унікальний підземний канал, побудований близько 40 років тому на території сьогоднішніх скверів Танкістів і Гунських криниць розповів на своїй сторінці у Facebook заступник міського голови Сергій БАБІЙ. 

Підземний канал на території сьогоднішніх скверів Танкістів і Гунських криниць«Колись там було багато малих джерел, – пише Сергій Віталійович. – Щоб побороти постійну заболоченість, вирішено було збудувати підземний канал: вул.Огієнка – сквер Танкістів – Гунські криниці – сквер Воїнів-інтернаціоналістів – Лебедине озеро. Своєрідна меліорація справді спрацювала – і джерельні води по підземному каналу, створюючи маленьку річку, наповнили Лебедине озеро і водоспадом понеслись у р.Смотрич».

А приводом пригадати давню історію стало рішення міської влади вже в наші дні реконструювати підземний канал і відокремити джерельну воду від дощової. Роботи виконуватиме КП «Комунбуд» (Сергій КОГУТ).

«Частину каналу вже відкрито, ведуться роботи з його надбудови та вкладання окремої труби для джерельної води. Незабаром пройде реконструкція підземного каналу та зливової каналізації на перехресті вулиць Князів Коріатовичів і Шевченка.

Через 40 років джерельна річка виявилась такою ж чистою, швидкою і прохолодною», – захоплено зауважив Сергій БАБІЙ.

Вл. інф.