Субота, 20 Квітня 2024 р.
23 Серпня 2013

ГЕНЕРАЛ СКАЗАВ, ЩО ВІЙСЬКОВИХ МАЄ БУТИ БІЛЬШЕ

Володимир ЗАМАНА20 серпня до Західної України навідався начальник Генштабу – Головнокомандувач ЗСУ генерал-полковник Володимир ЗАМАНА (на фото) разом із начальником Головного управління оперативного забезпечення полковником Миколою КРАВЧУКОМ. Літаком вони прилетіли до Чернівців, аби оглянути військові частини, завітали і на Хмельниччину, до Кам’янця зокрема.

Як розповів очільник Кам’янець-Подільського гарнізону та Центру розмінування полковник Володимир РОДІКОВ, Володимир Замана із колегою відвідали Кам’янець-Подільський гарнізон, оглянули розташування містечок та інженерну техніку. Поважні гості розвіяли чутки про те, що Кам’янець, котрий славився потужною війською базою, може взагалі залишитися без військових. Натомість пообіцяли, що найближчим часом чоловіків з погонами в місті може побільшати.

– Володимир Михайлович, оглянувши територію колишнього факультету військової підготовки, відзначив роботу командування гарнізону щодо збереження навчально-матеріальної бази. І запропонував збільшити чисельність військових нашого гарнізону. Адже розвинута інфраструктура і потужна матеріально-технічна база дозволяють це зробити без значних капіталовкладень, – зазначив Володимир Родіков.

Військове керівництво мало зустріч із заступником міського голови Сергієм БАБІЄМ. Адже вже не один рік міська влада переймається долею вивільнених військових територій, які перебувають на балансі Міністерства оборони України.

 А таких «осиротілих» територій у місті є чотири: артбаза (20 га), понтонний полк (36 га), військова частина на вул.Суворова  

(3 га) й військове лісництво (6 га) на вул.Тімірязєва. Вони стоять захаращені та мозолять очі будівельним компаніям міста, котрим під силу звести тут нові мікрорайони. Звісно ж, військових обіцяють не образити, виділивши їм квартири.

– Не один лист міська влада надіслала до Міністерства оборони з проханням передати міській громаді незадіяні військові території. Однак, через нерозроблений державний механізм передачі власності, це питання й досі не вдається вирішити. На сьогодні розрубати гордіїв вузол намагається нардеп Володимир МЕЛЬНИЧЕНКО. Пообіцяв розглянути це питання і Головнокомандувач. А ми готові хоч завтра приймати будь-яку територію і проводити прийом-інвентаризацію, – додав Сергій Віталійович.