П'ятница, 29 Березня 2024 р.
13 Вересня 2013

НЕ ОПРИЛЮДНИЛИ РІШЕНЬ – ДО СУДУ

Шестеро кам’янчан вирішили позиватись із міською радою в суді. Від служителів Феміди вони вимагають скасувати ухвалені ще в липні рішення 43-ї сесії міської ради, адже вважають, що депутати їх прийняли з грубими порушеннями вимог чинного законодавства. Як стверджують у своїй заяві позивачі, не оприлюднивши інформації про винесення проектів рішень на засідання сесії, тут порушили їхнє право знати, що насправді діється в місті.

Підтримати таке рішення вирішила й депутатська група «Право громади», до якої входять шестеро депутатів міськради: Сергій АКИМОВИЧ, Олександр ШКВАРСЬКИЙ, Вадим МЕНДОГРАЛО, Наталія КІЯЩЕНКО і Михайло та Юрій АНОСОВИ. 10 вересня її учасники відмовилися голосувати за всі без винятку проекти рішень 45-ї (позачергової) сесії міськради. Аби пояснити причину такої нехарактерної для народних обранців поведінки, одразу ж після пленарного засідання четверо учасників депутатської групи скликали власну прес-конференцію. 

– Ми занепокоєні тим, що в нашій міській раді порушення законів починає ставати традицією, – заявляє депутат міськради Олександр Шкварський. – Вже не вперше свої рішення депутати приймають без дотримання процедури їх обов’язкового оприлюднення, а це пряме порушення не лише регламенту міськради, але й законів України. І щоб не брати участі в протизаконних діях, ми сьогодні взагалі відмовилися голосувати.

Скликали позачергову сесію задля вирішення 76 земельних питань. Тож аргументувати відсутність завчасно оприлюднених проектів рішень чиновники взялися новими змінами до Земельного кодексу. Як пояснив начальник відділу Держземагентства Віктор КРАВЧУК, згідно з нововведеннями, рішення про дозвіл або відмову у виділенні земельної ділянки необхідно прийняти менше як за місяць. Інакше набирає сили право «мовчазної згоди», за яким особа, що звернулася із заявою до міської ради й не отримала жодної відповіді, має право самовільно зайняти бажану ділянку. І через зволікання, мовляв, можна позбутися добрячого шматка міської землі. Тож сесію довелось скликати терміново.

І хоч на результати сесії такий демарш опозиціонерів вплинув мало, про перегляд регламенту міської ради депутати в результаті таки заговорили.