Середа, 01 Травня 2024 р.
20 Вересня 2013

ПРЕС-КОНФЕРЕНЦІЯ

Зі столичної наради-семінару, що відбулася 12 вересня в Мінрегіонбуді, повернувся міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ. Саме їй та іншим питанням він присвятив прес-конференцію, яку провів 16 вересня.

КИЇВ ЗАЦІКАВИВСЯ «ТЕПЛИМ ДОМОМ»

Михайло Сімашкевич на наради-семінарі в МінрегіонбудіВідкрили столичну нараду т.в.о. міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Григорій СЕМЧУК і керівник секції з питань енергетики, довкілля та транспорту Представництва ЄС в Україні Вальтер ТРЕТТОН.

– Вперше за мою каденцію Міністерство запросило мерів, аби вислухати їхні пропозиції та почути передовий досвід, – каже Михайло Сімашкевич. – Я розповідав, як у місті реалізується план дій щодо енергетичного розвитку, представив 5 основних кроків, за якими рухалося місто впродовж останніх років, та програму «Підвищення ефективності використання енергетичних ресурсів у приміщеннях бюджетних установ міста». Адже Кам’янець – третє місто в Україні, що захистило проект з енергоефективності і передало його в комісію ЄС.

Учасників зацікавила кам’янецька програма «Теплий дім», яка фінансується 50/50 міським бюджетом і мешканцями будинку. За 2 роки співпраці «влада – громада» утеплено 26 фасадів на 22 житлових будинках.

Також було заслухано інформацію про стан і перспективи реалізації в Україні Європейської ініціативи «Угода мерів», яка залучає місцеві та регіональні органи влади до сталого енергетичного розвитку.

МЕР НІКУДИ З КАМ’ЯНЦЯ НЕ ЗБИРАЄТЬСЯ

Кадрові пертурбації, що останнім часом відбуваються в «білій хаті», породили чимало чуток. Мовляв, мер збирається покинути своє крісло і дременути до Хмельницького чи столиці.

– Я не збираюся йти з посади, не мінятиму політичних поглядів, які залишаються демократичними, і не вступатиму в жодну партію. Якщо на наступні вибори кам’янчани мене не переоберуть, я знову обійму посаду першого заступника голови ОДПІ області, – запевнив мер.

А щодо кадрових чисток, то, за словами очільника міста, вони триватимуть і надалі. Бо дехто до владних кабінетів проходив через політичні квоти, і виконувати професійні обов’язки таким людям не завжди під силу. Хто ж залишиться при посадах, стане відомо після іспиту, який складатимуть працівники міськвиконкому.

ПАРТІЯ НЕ ЛИШЕ ВІДРОДЖУЄТЬСЯ, А Й ПОПОВНЮЄТЬСЯ

Поділився мер і своїми планами щодо відновлення Партії відродження Кам’янця-Подільського.

Нині вона існує лише на папері, хоча наприкінці 90-х минулого століття згуртувала навколо себе не один десяток активних містян. Тоді її засновником і керівником був екс-мер Кам’янця Олександр МАЗУРЧАК, котрий готовий передати кермо влади Михайлові СІМАШКЕВИЧУ.

До речі, лише за останні два тижні до лав партії долучилися чотири десятки кам’янчан. 

А щодо наших земляків, яких той же Мазурчак згуртував у столиці в «Кам’янецькому земляцтві», то вони розпочали збирання коштів на облаштування перехрестя в Кам’янці-Подільському.

Галина МИХАЛЬСЬКА.

В СЛОВАЧЧИНІ ПОСТАНЕ КАМ’ЯНЕЦЬ У КАМЕНІ

19-22 вересня міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ перебуває із офіційним візитом у місті-побратимі Долни Кубін (Словаччина). Щороку делегація із словацького міста є бажаними гостями в Кам’янці-Подільському на святкуваннях  Дня міста.

Зокрема, цьогоріч мер міста Долни Кубін Роман МАТЕЙОВ обговорював з кам’янецьким колегою можливі напрямки співпраці у сфері соціального захисту, розвитку туристичної галузі та медицини. Михайло Сімашкевич під час свого візиту відсвяткує День міста Долни Кубін, відвідає щорічний «Кубінський ярмарок» і виконає почесну місію закладання каменя із символікою Кам’янця-Подільського на Алеї почесних гостей. На думку міського голови, підтримка дружніх стосунків із словацькими побратимами стане запорукою втілення нових міжнародних проектів у різних сферах міського самоуправління.

Прес-служба міськради.