Четвер, 25 Квітня 2024 р.
20 Вересня 2013

КВУ НАВЧИТЬ, ЯК БУТИ ВИБОРЦЯМИ. І ДЕПУТАТАМИ

16 вересня Хмельницький обласний осередок ВГО «Комітет виборців України» спільно з Чернівецькою обласною ГО «Комітет виборців» представили проект «Народом обраний – народу прозвітуй!».

Голова обласного осередку ВГО «КВУ» Юрій АНУФРІЄВ і керівник проекту Ігор БАБ’ЮКІніціатори проекту прагнуть у міжвиборчий період провести «лікнеп» серед виборців, котрі або не знають про власні права на доручення депутатам і контроль їхньої діяльності, або ж не вміють ці права реалізувати. Загалом же метою проекту є налагодження плідного діалогу між народом, обраними ним депутатами різних рівнів, а також радами – від сільської до Верховної.

– Зазвичай діяльність місцевих рад виглядає, в кращому разі, як діяльність ради племінних вождів, які нічим не підзвітні своєму народу і які ніби не залежать від волі власного народу, – зазначає керівник проекту Ігор БАБ’ЮК.

Уже три роки КВУ успішно реалізовує цей проект у Чернівецькій області, результатом якого є більша відкритість депутатів для людей, їхні регулярні звіти про діяльність (у тому числі й у соцмережах) та результативна співпраця у вирішенні різних завдань. У Хмельницькій області першими до проекту приєднаються Кам’янець-Подільська і Дунаєвецька районні ради. Протягом року відбуватимуться круглі столи, інформаційно-просвітницькі заходи й навчальні семінари для депутатів обох рад.