Середа, 24 Квітня 2024 р.
27 Вересня 2013

СИТУАЦІЮ З ГАЗОМ РОЗРУЛИЛИ. ПОКИ…

– У четвер, 19 вересня, без якогось попередження нам відрубали газ. Ця подія і примусила мене зібрати прес-конференцію, – повідомив журналістам у понеділок директор КП «Міськтепловоденергія» Валерій ГОРДІЙЧУК. – І я вас прошу, напишіть, що тільки завдяки наполегливості нардепа Володимира МЕЛЬНИЧЕНКА газ у понеділок підключили.

Однак, за словами Валерія Григоровича, невідомо як довго це триватиме. Хоча, на його думку, з містом вчинили несправедливо, адже газ відрубали фактично через борги держави.

На сьогодні від гарячої води відключено всі бюджетні установи, залишилось тільки населення.

– Населення якраз проплачує послуги на рівні 98 відсотків, а ось сума невідшкодованої держа-вою різниці в тарифах становить 25,5 мільйонів гривень. Плюс понад 7 мільйонів боргу бюджетних установ, які також склалися через державу – через те, що місто не має нормального бюджету, – продовжує директор «МТВЕ».

З технічної точки зору ми готові вчасно розпочати опалювальний сезон, але проблеми можуть виникнути через відсутність лімітів на газ. За літо провели масштабну підготовку, перевірили труби, багато відремонтували, а найголовніше – побудували дві котельні на селищі цукрового заводу, здати які плануємо до 1 жовтня, а потім усі сили кинемо на завершення нової котельні у військовому містечку.

Тому єдиною перешкодою вчасному початку опалювального сезону може бути тільки проблема з газом.