Субота, 20 Квітня 2024 р.
27 Вересня 2013

КОНВОЙ НЕ МОЖЕ ВПОРАТИСЯ З ПІДСУДНИМ

Ніяк не може дійти до завершення кримінальна справа стосовно вбивства Павла ТЕПЛЮКА. Це викликає обурення не тільки у рідних хлопця. 26 вересня під стінами суду знову було людно: студенти різних навчальних закладів скандували, «Надзвичайні новини» знімали, проте судове засідання пішло за звичним абсурдним сценарієм.

суд.jpgУявіть собі, практично всім судовим процесом керує сам підсудний. Якщо йому на руку, аби засідання не відбулося, – він відмовляється виходити з ІТТ. Коли бажає засідання завершити – успішно його зриває. Щось підозрюваному не подобається – починає нахабніти, співати, лупцювати ногами клітку чи плювати на людей. Дійшло до того, що виходити-заходити посеред засідання за власним бажанням почали і його мама з дружиною.

Вчора розгляд справи розпочався на годину пізніше – так забажав підозрюваний. А закінчився, фактично не розпочавшись – він почав громити клітку, тому був виведений із залу. Запитання єдине: навіщо суду ціла купа конвоїрів, які не можуть ні вчасно привести підсудного, ні заспокоїти його, ні забезпечити порядок у залі? Ненормально, врешті-решт, коли судді, адвокати і прокурор чекають бажання підсудного з’явитися на засідання, а конвоїри не можуть пояснити, чому його не привели. 

Щодо цього судді нарешті вирішили вжити заходів. Ухвалили повідомити начальника УМВС України у Хмельницькій області про те, що працівники конвою Кам’янець-Подільського МВ і група спецпідрозділу «Беркут» неналежно виконують свою роботу під час конвоювання підсудного. А це підстава для притягнення їх до дисциплінарної відповідальності.