Четвер, 25 Квітня 2024 р.
4 Жовтня 2013

НАПАД ВІДБИЛИ. ПРО МАЙБУТНЄ ПОГОВОРИЛИ

Вчора сотня військовослужбовців 11 понтонно-мостового батальйону (командир – підполковник Олександр ПАРОВИЙ) за дві години зуміли відбити напад диверсійно-розвідувальної групи противника, прочесати не один гектар місцевості на навчальному полігоні, щоб виявити вибухонебезпечні предмети та обладнати паромну переправу. Все це вони зробили у рамках батальйонних тактико-спеціальних навчань, що проходили 1-3 жовтня.

Володимир РОДІКОВ, Олександр ОРЛЯНСЬКИЙ, Василь ПЕКЕЛЬНИЙ та Олександр ПАРОВИЙПроінспектувати кам’янецьких військовослужбовців завітав начальник інженерних військ ЗСУ полковник Василь ПЕКЕЛЬНИЙ разом із заступником начальника відділу планування інженерного забезпечення підполковником Володимиром ОРЛЯНСЬКИМ. До речі, Василь Леонідович, споглядаючи за навчаннями, й сам випробував паромну переправу й подолав водну перешкоду на 40-тонному паромі.

Начінж, котрий зазирнув у кожен кут об’єктів військової частини, залишився задоволений тим, як кам’янецькі військові підтримують територію розформованого торік факультету військової підготовки. Окремої подяки заслужив Центр розмінування (начальник гарнізону, керівник Центру полковник Володимир РОДІКОВ), який активно бере участь у різних операціях щодо утилізації боєприпасів на всіх полігонах України. Лише за цей рік сапери нашого Центру знищили 10 тис.т непридатних боєприпасів та 1,5 млн. гранат.

Василь Леонідович запевнив, що нещодавня обіцянка начальника Генштабу – Головнокомандувача ЗСУ Володимира ЗАМАНИ про те, що військових у Кам’янці має побільшати, почала втілюватися в життя. Прийнято рішення про формування на території 11 ПМБ відділу зберігання хімічного майна. Очікується, що до кінця листопада з Волочиська до міста над Смотричем переїдуть півсотні офіцерів і контрактників.

Поки що відкритим залишається питання передачі місцевій громаді вивільнених військових територій, бо без розробленого державного механізму передачі та відповідного рішення Кабміну зрушити його з мертвої точки неможливо.