Четвер, 25 Квітня 2024 р.
4 Жовтня 2013

ПРО ПОДАТКИ ТЕПЕР ГОВОРЯТЬ І ШКОЛЯРІ

Хто придумує податки і куди зрештою вони зникають із Держбюджету, відтепер знатимуть навіть школярі.

DSC_4099.jpgАдже до решти факультативних курсів шкільної програми місцеві освітяни вирішили додати ще й «Основи податкових знань». І хоча вивчатимуть їх лише в одній-двох школах міст нашої країни, власний підручник, схвалений Міністерством освіти, предмет уже має. 2 жовтня його презентували в Кам’янець-Подільській гімназії.

Світлана Старченко, Володимир Михальчич, Ігор БєлкоОкрім начальника міськуправління освіти Світлани СТАРЧЕНКО, декана економічного факультету К-ПНУ Ірини ЯЩИШЕНОЇ та педагогів школи, представляли новий підручник і начальник Головного управління Міндоходів у Хмельницькій області Володимир МИХАЛЬЧИЧ та очільник Кам’янець-Подільської ОДПІ Ігор БЄЛКО.

Вивчатимуть «Основи податкових знань» у дев’ятих класах двох шкіл нашого міста – гімназії та міському ліцеї. Культури сплати податків та її основних нюансів дітей вчитимуть викладачі економіки.

Підкріпити викладену в підручнику теорію на практиці майбутнім платникам податків запропонували й самі податківці. Вони запросили школярів до ОДПІ на екскурсію, втім ще до її початку учні влаштували керівництву «допит» на власній території. Адже надалі відповіді на вічне запитання «На що йдуть наші податки?» вони шукатимуть лише в своєму новенькому підручнику.