Субота, 20 Квітня 2024 р.
4 Жовтня 2013

А ВИ ГОТОВІ ДО ЗАХИСТУ?

Віднедавна в Україні з’явився новий вид служби – військова служба за призовом в особливий період, тобто у випадку війни. За таке нововведення проголосували 348 народних обранців у Верховній Раді.

Як пояснив військовий комісар Кам’янець-Подільського військкомату підполковник Ігор РИБАК, у разі збройної агресії проти нашої держави, відповідного Указу Президента і прийняття рішення про використання Збройних сил, захищатимуть Батьківщину всі військовозобов’язані, котрі перебувають на обліку у військкоматі. А це тисячі жителів Кам’янеччини. Звільнитися від цієї місії мають право лише військовослужбовці-жінки, які виховують дітей, молодших як 16 років, і добровільно не хочуть залишатися на роботі, а також військові, стан здоров’я яких не дозволяє продовжувати службу, і відповідно їх виключено з військового обліку. На щастя, з 1946 р. в нашій державі – спокійно.

Відповідно до новоспеченого закону, перелік видів військової служби розширюється на один пункт, що дозволить визначити статус громадян, котрих призиватимуть на службу в разі оголошення мобілізації (крім цільової) або введення воєнного стану.

Нагадаємо, що цієї осені до армії востаннє призивають майже 11 тисяч солдатів, півсотні з яких – з Кам’янеччини. З наступного року, як запевняють високопосадовці, армія складатиметься виключно зі службовців за контрактом.