П'ятница, 29 Березня 2024 р.
11 Жовтня 2013

ТИХ АТАКУЮТЬ, КОТРІ З ТРОТУАРУ ТОРГУЮТЬ

ТИХ АТАКУЮТЬ, КОТРІ З ТРОТУАРУ ТОРГУЮТЬТе, що ми з вами будемо їсти, не повинно продаватися на тротуарі, із пилюкою, брудом чи болотом. З таким переконанням у місті рішуче взялися викорінювати стихійну торгівлю. Під прицілом опинився мікрорайон Жовтневий.

Наразі інспектори з благоустрою, дільничі міліціонери й працівники відділу моніторингу та розвитку споживчого ринку міськради відпрацьовують ринок «Вікторія».

– Продавці з клунками облюбували собі місця на тротуарі на вулиці 30 років Перемоги, вздовж ринку «Вікторія», від вулиці Дружби народів до Васильєва. Там, поруч із продуктами харчування, завжди повно сміття, – каже директор КП «Інспекція з контролю за благоустроєм і санітарним станом міста» Петро СОЛЯРИК. – Ми наголошуємо, що торгівля із землі заборонена. В достатній кількості для людей виділені торгові місця на ринку.

Оскільки попередження на «тротуарних торговців» діють не зовсім ефективно, переконувати людей у незаконності дій почали штрафами. Сума не мала: 340-1360 грн. для фізичних осіб і 850-1700 для юридичних. Для порівняння назвемо й суму, яку доведеться заплатити за оренду торгового місця для продажу сільськогосподарської продук-

ції – 2 грн. 50 коп. за погонний метр. А жіночці, котра привозить продати кілька пляшок молока, більше місця й не потрібно, щоб таки зібрати свій крам із землі та розкласти на прилавку.

Втім медом помащено саме на тротуарі. Інспектори попереджають, що штрафи чекатимуть на всіх порушників. А наступний етап боротьби зі стихійною торгівлею – ринок на Черемушках.