П'ятница, 29 Березня 2024 р.
11 Жовтня 2013

У ПОМЕШКАННЯ КАМ’ЯНЧАН ПОЧАЛИ ПОДАВАТИ ТЕПЛО

9 жовтня в житлових будинках потеплішали батареї. В перший день до теплопостачання було підключено 150 будинків, ще 100 – 10 жовтня (за станом на 16.00).

На жаль, у деяких будинках трапляються пориви, через що їх одразу доводиться відключати. Роботи з усунення поривів виконуються максимально швидко. Також багато проблем виникає саме через безвідповідальність деяких мешканців, які знехтували забороною на проведення робіт на теплових мережах. Це спричиняє затоплення квартир і унеможливлює вчасну подачу тепла в окремі будинки.

Впродовж тижня-двох в деяких будинках можуть виникати проблеми, про які в першу чергу ми просимо повідомляти в аварійно-диспетчерську службу підприємства за номерами: 3-49-20, 3-49-40.

– До зими ми готові повністю, але в межах своїх можливостей, – повідомило КП «Міськтепловоденергія» Валерій ГОРДІЙЧУК. – Наші мережі вже давно вичерпали свій ресурс, багато є застарілого обладнання, тому акцентуємось на оновленні основних засобів, будівництві нових котелень.

Серед основних робіт, котрі були проведені під час підготовки до опалювального сезону, директор підприємства назвав переведення п’яти котелень на автоматичний режим, заміну 2,5 км трубопроводів, у тому числі 1,1 км сучасних попередньо ізольованих і поліетиленових труб гарячого водопостачання. При підготовці внутрішньобудинкових мереж замінено

1,3 км трубопроводів і 390 одиниць запірної арматури, що в грошовому виразі складає 181 тис.грн.

ЗАПРАЦЮВАЛИ НОВІ КОТЕЛЬНІ

ЗАПРАЦЮВАЛИ НОВІ КОТЕЛЬНІ8 жовтня під час перерви пленарного засідання сесії міськради депутатський корпус вирушив у селище цукрозаводу, аби взяти участь у відкритті двох нових котелень, зведених КП «Міськтепловоденергія».

Рішення щодо їхнього будівництва було прийнято міською владою майже рік тому.

Як відомо, через технічні особливості ТЕЦ запускали останньою, і опалювальний сезон для цього мікрорайону міста починався пізніше за всіх. Особливо від цього страждали школярі та вихованці дитсадка. Із введенням в експлуатацію нових котелень проблему було знято.

– Обидві котельні є повністю автоматизованими і будуть працювати без персоналу, – зазначив на відкритті Валерій Гордійчук. – Комп’ютер на основі температури зовнішнього повітря встановлюватиме температурний режим на котельні, який потрібний для того, щоб у будинки подавати тепло належної якості.

Проектна вартість двох котелень становить

8,8 млн.грн., а фактично витрачено 5,2 млн.грн. Будівництво здійснювалося за рахунок власних коштів підприємства, а також внеску міської ради до статутного фонду в сумі 2 млн.грн.

Коментуючи запуск котелень, міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ наголосив, що ця подія є справді важливою і далекоглядною для міста.

Під час урочистостей пролунала інформація, що на початку листопада запрацює нова котельня і у військовому містечку.

«МІСЬКТЕПЛОВОДЕНЕРГІЯ» СТАЛА «ЛІДЕРОМ ГАЛУЗІ – 2012»

Про це стало відомо 8 жовтня на засіданні сесії міськради, коли міський голова Михайло Сімашкевич вручив керівнику і працівникам підприємства нагороди національного бізнес-рейтингу «Лідер галузі – 2012».

За даними офіційної статистики, «Міськтепловоденергія» отримала бронзу рейтингу в номінації «Інвестиційна привабливість».

Окремі нагороди отримали працівники комунального підприємства: Валерій Гордійчук, заступник директора з економічних питань Світлана ЛЕНЬ, головний бухгалтер Оксана САВЧУК, заступник головного інженера Павло ГУЛЬ.

Вероніка ВЛАСЮК,

прес-служба КП «Міськтепловоденергія».