Четвер, 18 Квітня 2024 р.
11 Жовтня 2013

СОЛІ ДОРОГАМ НЕ БРАКУВАТИМЕ. ПЛИТКИ ТЕЖ

8 жовтня відбулася чергова 46 сесія міської ради. Цього разу депутати встигли розглянути 19 питань порядку денного, основні серед яких – готовність нашого міста до зустрічі зими.

Щоправда, розпочалася сесія не з комунальних новин, а з чергового відлуння скандальних подій двотижневої давності, коли зустріч народних депутатів від ВО «Свобода» з кам’янчанами обернулася скандалом з провокаціями, побитими вікнами і сльозогінним газом у натовпі. Власним баченням подій 23 вересня з колегами цього разу вирішили поділитися депутати-«свободівці». Вкотре посперечавшись і обмінявшись взаємними образами з опонентами, основні фігуранти скандалу зійшлися на тому, що ставити крапку в ньому варто лише правоохоронцям.

Врешті перейшли депутати і до справ житейських, адже жовтень – гаряча пора для комунальників, які саме активно готуються до зими. Про те, як від снігу і зледеніння рятуватимуть міські дороги і тротуари, розповів заступник міського голови Сергій БАБІЙ.

До зими, каже Сергій Віталійович, першими готують кам’янецькі дороги. Окрім як снігоочисною технікою, комунальники вже запаслися для них 103 тоннами солі й кількома сотнями тонн відсіву. До морозів обіцяють завершити ремонт міських шляхів і тротуарів. Цьогоріч з бюджетів усіх рівнів на нього вдалося назбирати безпрецедентну суму – 8 млн. 100 тис.грн., що вдвічі більше, ніж торік. З Державного та обласного бюджетів місто отримало 6 млн. 360 тис.грн., 1 млн. 230 тис. на ямко-вий ремонт виділило місто, решту півмільйона зібрали меценати БФ «Кам’янецькі дороги».

Сума ця дозволила замінити старі асфальт і бруківку на близько 10 тис. квадратних метрів покороблених автошляхів нашого міста. Не натішаться в міськраді й плиточними перехрестями. До кінця року в Кам’янці їх буде вже дев’ять. Таке ж покриття міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ бачить і в центральній частині міста. Невдовзі плитку почнуть вкладати на вул.Огієнка, яку хочуть перетворити на бульвар із новими лавочками та освітленням.

Про готовність до опалювального сезону доповідав директор КП «МТВЕ» Валерій ГОРДІЙЧУК, котрий зазначив, що через борги держави за різницю в тарифах комунальне підприємство й досі не може розрахуватися за газ. Втім, як переконує Валерій Григорович, тепло цієї зими буде і в міських лікарнях, і навчальних закладах, і квартирах кам’янчан. Сприятиме цьому і новостворене дочірнє підприємство «Тепловода» КП «МТВЕ», яке, згідно з рішенням депутатів, перебрало на себе функції одного з відділів «Міськтепловоденергії» й відтепер обслуговуватиме внутрішньобудинкові мережі.

Береться «Міськтепловоденергія» і за сморід на Довжку. Наразі тут проводять переговори про можливість будівництва на бардополях масштабного переробного комплексу. Працюють над проектом німці, які пропонують переробляти відходи виробництва ДП «Довжоцький спиртозавод» і ПАТ «Авіс» на біогаз для котелень комунального підприємства. Будувати комплекс планують за кошти кредиторів. Втім, впевнене керівництво «МТВЕ», якщо установка таки запрацює, місто позбудеться не лише неприємного запаху, але й зайвих проблем із лімітами палива.

Поповниться місто і двома новими об’єктами комунальної власності. До неї  депутати вирішили прийняти автоматизований комплекс контролю руху автотранспорту на вул.Замкова і гуртожиток коледжу ПДАТУ за адресою: вул.Зарванська, 10а. Рішення з приводу останнього мешканці чекали понад 20 років.

Наприкінці сесії до депутатів звернувся директор ДЮСШ №5 Анатолій ЛАБАТЮК. Він про-сив громаду підтримати свого 16-річного вихованця Вадима Михайловського. Лікарі діагностували в хлопця рідкісне захворювання – лімфому Беркита. Йому потрібна термінова операція з пересадки кісткового мозку, яка коштує 80 тис.грн. Таких грошей у рідних Вадима немає, тож допомогти юному спортсмену закликали депутатів міськради і небайдужих кам’янчан. Зв’язатися з матір’ю хлопчика можна за номером: 097-138-67-21.