П'ятница, 29 Березня 2024 р.
11 Жовтня 2013

ТУРКИ ПОВЕРНУТЬСЯ ДО КАМ’ЯНЦЯ?

10 жовтня в Києві міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ зустрівся із заступником міністра культури і туризму Туреччини Озгуром ОЗАСЛАНОМ.

Від Михайла Євстафійовича пан Озаслан дізнався про історичні пам’ятки Кам’янця-Подільського, що були збудовані під час перебування турків у місті.

Під час Київського міжнародного туристичного форумуПід час розмови йшлося і про можливість реалізації окремих інвестиційних проектів. Серед них, зокрема, створення концептуального закладу громадського харчування на Турецьких бастіонах; реконструкція Нової Західної вежі з обладнанням конференц-залу та експозиції музею, використання казарм Старої фортеці, будівництво канатної дороги.

Як повідомила прес-служба міськради, турецький посадовець серйозно зацікавився і пообіцяв попрацювати над тим, щоб Туреччина налагодила співпрацю із Кам’янцем.

Вищезгадана зустріч відбулась у рамках II Київського міжнародного туристичного форуму за участю керівництва Всесвітньої туристичної організації ЮНВТО, представників делегації Європейського Союзу в Україні, посольства Німеччини в Україні та Американської торговельної палати в Україні.