Субота, 27 Квітня 2024 р.
18 Жовтня 2013

ТРАНСПОРТНА ПРОКУРАТУРА НЕ ПОБАЧИЛА ПОРУШЕНЬ НА ЗАМКОВІЙ

ТРАНСПОРТНА ПРОКУРАТУРА  НЕ ПОБАЧИЛА ПОРУШЕНЬ НА ЗАМКОВІЙ  У «ПОДОЛЯНИНІ» від 4 жовтня було надруковано статтю під назвою «Чи порушив виконком податковий кодекс?», де йшлося про те, що кам’янчани поскаржилися в Антимонопольний комітет на дії міської влади, котра запровадила плату за проїзд автотранспорту через Замковий міст. У своїй відповіді обласне відділення АМКУ повідомило, що порушень законодавства про захист економічної конкуренції не виявлено.

Але скарги на дії міської влади також розглядала і Хмельницька прокуратура з нагляду за додержанням законів у транспортній сфері. В її висновках, зокрема, вказано таке:

«Встановлено, що, відповідно до ст.6 ЗУ «Про дорожній рух», пп.2 п.«а» ч.1 ст.28, пп.1 п.«а» ч.1 ст.29 ЗУ «Про місцеве самоврядування в Україні», ст.19 ЗУ «Про автомобільні дороги», питання організації дорожнього руху на вулицях міста, розпорядження

об’єктами комунального майна, якими також є і вулиці міста, встановлення розміру плати за проїзд є виключною компетенцією виконавчих органів місцевих рад – у цьому випадку виконавчого комітету Кам’янець-Подільської міської ради.

При визначенні плати за проїзд по вулиці Замковій Кам’янець-Подільською міською радою дотримано вимог ЗУ «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності».

Враховуючи викладене, підстав для вживання заходів прокурорського реагування не вбачається».