П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
25 Жовтня 2013

ПРИЗОВ-2013: ОСТАННІ ВЖЕ ПІШЛИ

ПРИЗОВ-2013: ОСТАННІ ВЖЕ ПІШЛИОстанній осінній призов 2013 р. нагадував битву за місце під сонцем. Охочих строковиків було більше, ніж могла прийняти армія – 8-10 осіб на місце. Тож військовим довелося попітніти, відбираючи найкращих претендентів.

Учора наш 11 понтонно-мостовий батальйон поповнився 45 новобранцями із Хмельниччини (24 особи), Чернівеччини (16) та Тернопільщини (5). Більшість із них служитимуть рік, а десять солдатів із вищою освітою – 9 місяців. По завершенню служби вони здобудуть спеціальності водія, понтонера чи механіка-водія.

Останніх вояків зустріли на території 11 ПМБ і провели до казарм. З піднесеним настроєм новобранці одягнули військову форму і помарширували на заняття з початкової підготовки, аби ознайомитися з традиціями та історією Збройних сил України.

– До 16 листопада солдати перебуватимуть в одному підрозділі – роті молодого поповнення. А після складання військової присяги їх переведуть до основних казарм, де наразі служить 21 солдат весняного призову, – розповів заступник командира з виховної роботи 11 ПМБ Богдан БЕРКУТА.

Не приховує радості новоспечений солдат з м.Борщів Олег КАСЮН, котрий мріяв пройти «школу для чоловіків». Адже його батько до виходу на пенсію був командиром військової частини в Сумах.

– Хлопці повинні служити, адже військова служба завжди знадобиться в житті та на роботі. Тим паче, що нині без військового квитка потрапити в міліцію, прокуратуру, суд чи СБУ неможливо. Тож мені пощастило застрибнути в останній вагон. Інакше довелося б три роки служити за контрактом чи на військовій кафедрі, – зазначив юнак.

Нагадаємо, що, у зв’язку з реформуванням, з 2014 р. українська армія буде формуватися виключно з контрактників.