П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
25 Жовтня 2013

ПРО ЗАМКОВИЙ, ЛАГЕРНИЙ І ДІБРУХУ

Цього тижня на офіційному сайті Кам’янець-Подільської міськради, у «Комунальному щоденнику», йшлося про таке.

•  Перевищення нітритів у 28 разів, фосфатів – у 2, заліза – у 6,8, вмісту органіки – у 4, наявності мікроорганізмів – у 30 разів виявили фахівці Державної екологічної інспекції в річці Дібруха, що протікає вздовж ДП «Довжоцький спиртозавод» і є притокою Смотрича. Це вдалося встановити під час лабораторних досліджень, які були проведені на замовлення «надзвичайників». Матеріали перевірки буде направлено в правоохоронні органи, а екологічна інспекція вкотре візьметься за перевірку самого заводу.

•  На Замковому мосту за кошти, отримані від платного проїзду, проводять капремонт зливової мережі. Відтепер дощова вода не потрапляє всередину і не спричиняє замокання бічних обмурувань.

•  Стартували роботи, на які мешканці пров.Лагерний чекали два десятиліття. Незабаром дорогу додому їм вмостять плиткою. 40 тис.грн. зібрали місцеві жителі, 100 тис.грн. виділила міська влада.

•  Тривають роботи з благоустрою Лебединого озера. Там комунальники вимурували ще один грот із чистою джерельною водою з Гунських криниць.

•  Комунальники продовжують воювати із опалим листям. 430 тракторних причепів (600 куб.м) листя  вже вивезено на міське звалище.

•  Перших 100 діодних енергозберігаючих ламп уже засяяли на вул.Соборна. Щороку вони економитимуть 10 тис.грн. міських грошей.

За матеріалами сайту міської ради.